Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Η άσκηση γυμνάζει και τη μνήμη

Ευεξία
Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία αναφέρουν οι καναδοί επιστήμονες.

Μάλιστα, διαφορετικά είδη άσκησης φέρονται να επιδρούν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου με διαφορετικό τρόπο.
Η είδηση μπορεί να δώσει ελπίδες σε ηλικιωμένους και σε άτομα με νόσους που επηρεάζουν τις γνωσιακές λειτουργίες.

Στο πλαίσιο της πρώτης μελέτης που έγινε σε ανθρώπους και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "The Journal of Aginh Research", ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας επιστράτευσαν δεκάδες γυναίκες ηλικίας 70-80 ετών με διαγνωσμένη ήπια νοητική διαταραχή-μια κατάσταση που σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί προδρομή μορφή ή παράγοντα κινδύνου από άνοια.

 
Οι επιστήμονες ζήτησαν από τις γυναίκες να κάνουν προπόνηση με βάρη και διαπίστωσαν ότι βελτιώθηκε η συνειρμική μνήμη τους, ενώ μπορούσαν να θυμούνται ευκολότερα λεπτομέρειες, όπως ένα περίεργο όνομα.

Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι οι ασκήσεις που απαιτούν αντοχή (γρήγορο περπάτημα) και εκείνες που χρειάζονται δύναμη (άρση βαρών) ασκούν διαφορετική επίδραση στη φυσιολογία του εγκεφάλου και προκαλούν βελτιώσεις σε διαφορετικούς τύπους μνήμης.

 
Πηγή: Tα Νέα

Το σχόλιο μας:
Νους υγιείς, εν σώματι υγιές !

Αλήθεια πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να διδαχτούμε ακόμα και σήμερα από τους αρχαίους Έλληνες ?

Βέβαια, τόσο από το Blog μας, όσο και στις εξατομικευμένες συμβουλές που μου επιτρέπουν να δίνω αρκετοί συνάνθρωποι μας, το πρώτο που τους ζητώ είναι η άσκηση.

Αυτό γιατί ?

Μα για να υπάρξει κινητικότητα στο αίμα, να μην λιμνάζει, έτσι ώστε να οξυγονώνει όλα τα κύτταρα του οργανισμού και του σώματος απαιτείται άσκηση.

Τόσο απλό, όσο και αληθινό.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.


Διαβάστε ακόμα: Οι βιταμίνες που ενισχύουν τη μνήμη  &  Απώλεια προσφάτου μνήμης.  &  Γυμναστική για τον εγκέφαλο  &   Το σεξ κάνει καλό και στη μνήμη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα