Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σπιτικά γιατροσόφια που θεραπεύουν

Υγεία
Όπως υπάρχει ένα φάρμακο για κάθε νόσο και πάθηση, έτσι υπάρχει και η εναλλακτική του, που θα τη βρείτε στην κουζίνα σας και το καλύτερο είναι ότι αυτή η εναλλακτική δεν έχει παρενέργειες.
Δοκιμάστε φυσικούς τρόπους ανακούφισης από πόνους και ενοχλήσεις και γλιτώστε από τα έξοδα και τον οργανισμό σας από τα παρελκόμενα της κατανάλωσης χημικών φαρμάκων.

1. Πονόλαιμος
Για τον πονόλαιμο οι σπιτικές συνταγές είναι πολλές και οι περισσότερες εκτοπίζουν εύκολα από τη λίστα των επιλογών πολλές από τις λύσεις του φαρμακείου. Μια από αυτές που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ένα κουταλάκι του γλυκού  μέλι και στη συνέχεια ένα κουταλάκι μηλόξυδο.
Το ξύδι θα σας θεραπεύσει, ενώ το μέλι θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και τη δυσκολία στην κατάποση. Μια άλλη είναι οι γαργάρες με αλατόνερο, πολλές φορές την ημέρα, που στη συνέχεια θα φτύσετε και δεν θα καταπιείτε και θα απομακρύνει από το λαιμό όλα τα βλαβερά στοιχεία που προκαλούν τον πόνο και τον βήχα.

2. Σπυράκια και λεκέδες στο δέρμα
Η πικάντικη γεύση και ο έντονος χαρακτήρας του χρένου έχει θεραπευτικές ιδιότητες, όσον αφορά τα σπυράκια και τυχόν αποχρωματισμούς του δέρματος.
Τοποθετήστε λίγο χρένο στο πρόσωπό σας, στα σημεία που έχετε το πρόβλημα και μετά από 5 λεπτά, ξεπλύνετε καλά με νερό. Οι λεκέδες θα έχουν απαλυνθεί και τα σπυράκια θα έχουν εξαφανιστεί.
Αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στα σπυράκια έχει ο πολτός από αγγούρι ή ακόμα καλύτερα η θεραπεία, διάρκειας 3-4 εβδομάδων, με πλύσεις από μείγμα με ίσα μέρη χυμού λεμονιού και ροδόνερου.


 
3. Ξηροδερμία
Εάν δεν έχετε δει αποτέλεσμα στην ξηρότητα του δέρματος με τα καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου δοκιμάστε μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση και απλώστε στο πρόσωπό σας μαγιονέζα.
Η μαγιονέζα, περιέχει λάδι σόγιας το οποίο θα φροντίσει να επανέλθει στο πρόσωπό σας η λάμψη και υγεία.
Απλώστε για 30 λεπτά λίγη μαγιονέζα, ξεπλύνετε καλά και γεμίστε με αυτή όλα τα βαζάκια που πριν είχαν αναποτελεσματικές κρέμες ημέρας.

4. Μυϊκοί πόνοι
Το μπλε τυρί, εκτός από πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη σε σάλτσες και σάντουιτς, προσφέρει και ανακούφιση στους μυϊκούς πόνους. Το μπλε τυρί μειώνει τη φλεγμονή και ελαχιστοποιεί έτσι τον πόνο.
Τρίψτε, λοιπόν, χωρίς δισταγμό, λίγο μπλε τυρί στους πονεμένους μύες και περιμένετε για 20 λεπτά. Θα διαπιστώσετε την ανακούφιση και θα αρχίστε να αγοράζετε το τυρί χονδρική και σε ποσότητες, αν και όχι η πιο οικονομική επιλογή, ομολογουμένως.


 
5. Υγεία μαλλιών
Το καλό που κάνει το ελαιόλαδο στα μαλλιά είναι γνωστό και με αποτελέσματα εγγυημένα. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με ελαιόλαδο και περιμένετε για περίπου μισή ώρα πριν ξεπλύνετε.
Τα μαλλιά σας θα ανακτήσουν έτσι τη λάμψη και την υγεία τους και θα διαπιστώστε τα πολλαπλά και ποικίλα οφέλη του ελαιόλαδου. Άλλο έλαιο με θαυματουργή δράση στην υγεία και λάμψη των μαλλιών είναι το καστορέλαιο.

6. Πρήξιμο
Κάθε φορά που νιώθετε πρησμένη την κοιλιά σας κατευθυνθείτε στο ψυγείο και στύψτε ένα λεμόνι. Διαλύστε το χυμό του λεμονιού σε λίγο νερό και πιείτε το. Το λεμόνι είναι φυσικό διουρητικό και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανακούφιση από το πρήξιμο. Εναλλακτικά, φάτε μια μπανάνα, της οποίας η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, επίσης ανακουφίζει από τα αέρια και το δυσάρεστο πρήξιμο.

7. Λευκά δόντια
Βουρτσίστε τα δόντια σας με μηλόξυδο για να απομακρύνετε λεκέδες και να δείχνουν πιο λαμπερά και πιο λευκά.
Το ξύδι θα απολυμάνει το στόμα σας από τα βακτήρια και τα μικρόβια, ενώ την ίδια στιγμή θα κάνει πιο άσπρα τα δόντια σας.
Άλλος τρόπος να λευκάνετε τα δόντια σας είναι αν τρίψετε φράουλα σε αυτά, αρκεί να τα βουρτσίσετε αμέσως μετά, ώστε να μην επιτρέψετε στα οξέα του φρούτου να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών.


Πηγή: clickatlife.gr


Διαβάστε ακόμα:
Γιατροσόφια… άμεσης δράσης  & Γιατροσόφια με, Τσάι . .  &  Γιατροσόφια από όλο τον κόσμο:  &  Θαυματουργά γιατροσόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα