Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πες μου τον καφέ σου να σου πω ποιος είσαι!

Ευεξία

Οι λάτρεις του Cappuccino είναι εμμονικοί, ενώ όσοι πίνουν latte θέλουν να ευχαριστούν τους γύρω τους

Το είδος του καφέ που πίνετε μπορεί να αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μελέτη που έγινε διαπίστωσε πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ ατόμων που πίνουν συγκεκριμένα είδη καφέ.

 
Πιο αναλυτικά, αν πίνετε καφέ που περιέχουν αφρόγαλα, όπως Cappuccino, τότε είναι πολύ πιθανό να είστε εμμονικοί και να σας αρέσει να έχετε τον έλεγχο, ενώ αν πίνετε latte τότε θα κάνατε τα πάντα για να ευχαριστήσετε τους γύρω σας.

Η κλινική ψυχολόγος Dr. Ramani Durvasula έκανε την έρευνά του σε 1.000 άτομα που πίνουν καφέ.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν πολλές κοινά ψυχολογικά χαρακτηριστικά, αλλά και γνωρίσματα προσωπικότητας ανάμεσα στα άτομα, όπως η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια, η υπομονή, η τελειομανία, η ζεστασιά, η ευαισθησία και η κοινωνική τόλμη.

Όσοι παίρνουν τον καφέ τους μαύρο – χωρίς προσθήκη γάλακτος δηλαδή- βρέθηκε ότι είναι απλά και ευθέα άτομα. Τους αρέσουν οι μη περίπλοκες καταστάσεις, είναι ήσυχοι, αλλά και κυκλοθυμικοί και έχουν σε όλα τον τρόπο τους. Παρατηρήθηκε ακόμα ότι είναι ακόμα απότομοι και περιφρονητικοί.

Εκείνοι που προτιμούν να πιούν Latte έτειναν να είναι πιο νευρωτικοί, αλλά και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τους άλλους. Δεν είχαν αντίρρηση να ξεφύγουν από τα όριά τους για να ικανοποιήσουν τους γύρω τους, ενώ δεν προσέχουν ιδιαιτέρως τον εαυτό τους.

Όσοι πίνουν στιγμιαίο καφέ, είναι πολύ χαλαροί, τόσο που συνήθως χρονοτριβούν.

Όσοι παραγγέλνουν γλυκά ροφήματα, όπως κρύοι καφέδες, χαρακτηρίζονται τολμηροί και θεωρείται ότι είναι άτομα που έχουν κρατήσει την παιδικότητά τους, ως προς τη γεύση και τις ευαισθησίες τους, ενώ παραμένουν «νέοι στην καρδιά». Δεν κάνουν πάντα υγιεινές επιλογές και είναι απερίσκεπτοι, ενώ είναι και άτομα που διαμορφώνουν τα trends.

Όσοι επιλέγουν διπλούς ντεκαφεινέ ροφήματα είναι πιο εμμονικοί, τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο και λειτουργούν με βάση τη λεπτομέρεια.


πηγή :  .protothema.gr/ Κάσσι Φιλιππιτζή


Διαβάστε ακόμα: Η καφεΐνη και ο καφές γενικότερα.  &  Οφέλη του καφέ  &  Τα 7 οφέλη του ελληνικού καφέ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα