Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Εύκολος τρόπος να χάσετε τα ψωμάκια της μέσης.

 
Ομορφιά
Είναι γνωστό ότι η τοπική απώλεια βάρους, το να χάσει δηλαδή κανείς 2-3 κιλά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, είναι πιο δύσκολο από το να χάσει κανείς συνολικά πολλά κιλά.

Χρειάζεται οπωσδήποτε συνδυασμός διατροφής με άσκηση.
Τα «ψωμάκια», το λίπος δηλαδή που συσσωρεύεται στο πλαϊνό μέρος των γοφών, μπορούν να γίνουν αρκετά εκνευριστικά και επίμονα και να σαμποτάρουν τα σχέδιά για ένα καλλίγραμμο σώμα.
Για να χάσουμε τα «ψωμάκια» και την περιφέρεια, δεν αρκεί μόνο να τρώμε λιγότερο. Χρειάζεται να εστιάσουμε στα τρόφιμα που θα μειώσουν τις κατακρατήσεις και θα μας βοηθήσουν να διώξουμε το τοπικό λίπος αλλά και να υιοθετήσουμε την καθημερινή άσκηση στο ημερήσιο πρόγραμμα μας. 

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων
Εκτός από το γεγονός ότι θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο όσον αφορά την υγιεινή διατροφή, κρατώντας ένα ημερολόγιο σας επιτρέπει να καθιερώσετε κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα σας.
Εάν παρατηρήσετε ότι τρώτε τα ίδια πράγματα σε τακτική βάση, προσπαθήστε να γίνετε πιο τολμηρές στις επιλογές σας για να διατηρήσετε σε εγρήγορση τον οργανισμό σας αλλά και σε συνεχής λειτουργία το πεπτικό σας σύστημα.

Ασκηθείτε με βάρη
Αν κάνετε μόνο cardio ασκήσεις και παραμελείτε τα βαράκια, θα πρέπει να το πάρετε απόφαση και να τα αρχίσετε.
Εάν καθιερώσετε στη γυμναστική σας και τα βάρη θα καταφέρετε να «χτίσετε» μυϊκή μάζα και να ανανεώσετε το μεταβολισμό σας.
Επίσης ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χάσετε τα ανεπιθύμητα ψωμάκια είναι να αρχίσετε να κάνετε καθημερινές ασκήσεις καψίματος του λίπους.




Διαλείμματα ανάμεσα από έντονη γυμναστική
Εάν νιώθετε το σώμα σας στρεσαρισμένο τότε τα επίπεδα της κορτιζόλης θα είναι υψηλά. Παρά το γεγονός ότι η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για το σώμα σας, ένα όμως πολύ υψηλό ποσό της συγκεκριμένης ορμόνης θα προκαλέσει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.
Βρείτε χρόνο για να διαλογιστείτε, δοκιμάστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή απλά χαλαρώστε και απολαύστε την παρέα του εαυτού σας. Χρειάζεστε μέρες ανάπαυσης από την γυμναστική ανά διαστήματα αλλά κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες, προσπαθήστε να αφιερώσετε μία ολόκληρη εβδομάδα απόλυτης ξεκούρασης.

Αυτό σημαίνει ότι εκτελείτε την κανονική ρουτίνα σας σε πολύ χαμηλότερη ένταση και χρόνο.
Θα επανέλθετε ισχυρότεροι έχοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα ως προς το σκοπό σας.

Καταναλώστε Βιταμίνη D
Η έκθεση στον ήλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για μία γερή δόση της Βιταμίνης D αλλά τώρα στην διάρκεια του χειμώνα αυτό είναι πιο δύσκολο.
Οπότε είναι αναγκαίο να καταναλώνετε συμπληρώματα διατροφής κάτι που θα βοηθήσει να ελέγχετε εκείνες τις ορμές προς το ψυγείο αλλά και θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που πολεμούν το λίπος όπως το ασβέστιο.


Κατανάλωση υγιεινού λίπους
Το να καταναλώνετε λίπη από ψάρια, καρύδια και το αβοκάντο θα σας δώσουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά – χωρίς να παχύνετε καθόλου.

Δεν είναι καθόλου καλό να προσπαθείτε να κάψετε θερμίδες με γυμναστική ενώ δεν έχετε φάει τίποτα άρα δεν υπάρχει τίποτα να καεί.
Ο μεταβολισμός εξασκείται και συνηθίζει!


Κεράστε στον εαυτό σας ένα πλουσιοπάροχο γεύμα
Ειδικοί πιστεύουν πως εάν αφήνετε τον εαυτό σας να απολαύσει ένα γεύμα με πολλές θερμίδες μία φορά την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να πλησιάσετε τους στόχους που έχετε θέσει σχετικά με το σώμα σας καθώς θα σας εμποδίσει από το να ενδώσετε στις λιγούρες της υπόλοιπης εβδομάδας αλλά και θα κρατήσει τον ενεργό σας μεταβολισμό «απόλυτα ξύπνιο».

Οπότε, κεράστε στον εαυτό σας ένα ζουμερό μπέργκερ με τηγανητές πατάτες!

Κοιμηθείτε σωστά
Αδυνατίζουμε ενώ κοιμόμαστε; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό!
Στην πραγματικότητα είναι αναγκαίο να κοιμάστε σωστά ειδικά εάν γυμνάζεστε σε τακτική βάση.
Ο σωστός ύπνος παίζει μεγάλο ρόλο στην απώλεια βάρους διότι ενεργοποιεί τη λεπτίνη, την ορμόνη που ελέγχει την όρεξη.
Αν δεν κοιμάστε σωστά έχετε πιο πολλές πιθανότητες να καταναλώσετε παραπάνω θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα