Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Εναλλακτικές θεραπείες.

 
Υγεία
 
 
Σήμερα, οι εναλλακτικές θεραπείες
 
χρησιμοποιούνται συχνά
 
ως συμπλήρωμα των συμβατικών
 
θεραπειών . . .  

και καθημερινά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος λόγο μειωμένων έως και εξαφανισμένων παρενεργειών.

Κάποιες μάλιστα εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες, όπως η θεραπεία με βότανα έχουν τις ρίζες τους χιλιάδες χρόνια πριν.

Κάποιες άλλες για παράδειγμα η Ρεφλεξιολογία,  είναι σχετικά καινούργιες, αλλά οι οπαδοί τους είναι θερμοί υποστηρικτές της αποτελεσματικότητας της.

Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι οι εξής

  1. Η ομοιοπαθητική.
Η ομοιοπαθητική είναι μια ιατρική μέθοδος που αναπτύχτηκε από τον Ιπποκράτη 2.300 χρόνια πριν ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα ήταν ο τρόπος με τον οποίο η φύση πολεμούσε την ασθένεια.

 
Έτσι λοιπόν η ομοιοπαθητική βασίζεται στην Ιδαία της θεραπείας « του ιδίου, με το ίδιο »

Με άλλα λόγια, δηλαδή τα στοιχεία που μπορεί να προκαλούν τα συμπτώματα μιας συγκεκριμένης ασθένειας μπορούν στις σωστές δόσεις να χρησιμοποιηθούν για την θεραπείας του.

Για παράδειγμα τα εμβόλια λειτουργούν πάνω σε αυτή την αρχή, φτιάχνονται από νεκρούς ή ζωντανούς ιούς και όταν εγχέονται, παρέχουν ανοσία στην ίδια την ασθένεια.

Η ομοιοπαθητικοί επικεντρώνονται στον ίδιο τον ασθενή και όχι μόνο στην ασθένεια.

Θεωρούν ότι η πνευματική, σωματική και ψυχολογική κατάσταση έχει άμεση σχέση με την πάθηση.

  1. Αρωματοθεραπεία.
Το εκχύλισμα ελαίου ορισμένων φυτών θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να χαλαρώνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα ορισμένων διαταραχών.

Η μέθοδος αυτή αποτελεί μέρος της ανθρώπινης ιστορίας εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βοτανολογία.
Το άρωμα των αιθέριων ελαίων επηρεάζει το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την μνήμη, την ψυχολογία και τα επίπεδα ορμονών.

Κάποια αιθέρια έλαια απορροφώνται από το δέρμα και μεταφέρονται σε όλο το σώμα με το αίμα και την λέμφο.

Συγκεκριμένα τα έλαια μπορούν να απαλύνουν τους μυϊκούς πόνους, τις πεπτικές διαταραχές, το άγχος, την κατάθλιψη και την αϋπνία.

Η αρματοθεραπεία τέλος χρησιμοποιείται ευρέως και ως αισθητική μέθοδος βασισμένη στην δύναμη και δράση συγκεκριμένων των βότανων.

  1. Ρεφλεξιολογία.
Η ρεφλεξιολογία είναι κατά κύριο λόγο η πιο σύγχρονη θεραπεία που αναπτύχτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το είδος αυτό της εναλλακτικής ιατρικής επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία του ποδιού ( πέλματος ) και έχει σαν γνώμονα την αρχή ότι η ενέργεια από όλο το σώμα ρέει στα πόδια.

Αν αυτή η ενέργεια εμποδιστεί, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του σώματος.

  1. Βελονισμός.
Ο βελονισμός είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για την ενδυνάμωση, την χαλάρωση, ή αποδέσμευση της ζωτικής ενέργειας.

 
Δηλαδή με ειδικές βελόνες, πιέζουν, αποδεσμεύουν, η χαλαρώνουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπου αντιστοιχούν στο μέρος που θέλουν να επέμβουν.

Είναι τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος που αντιστοιχούν στον χάρτη που χρησιμοποιούν με τα αιμοφόρα αγγεία, ή τα νεύρα.

Τέλος ας σημειωθεί ότι ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική ιατρική θεραπεία που τις ρίζες της έχει στην αρχαία Κίνα όπου σήμερα καθημερινά κατακτά και την δύση.

  1. Βοτανοθεραπεία.
Η αρχαιότερη ιατρική που βασίζεται στα βότανα.

Για την προετοιμασία θεραπειών που βασίζονται σε βότανα χρησιμοποιούνται διάφορα μέρη των φυτών. ( Λουλούδια, καρποί, φύλλα, ρίζες, κοτσάνια, βλαστάρια, φλοιοί, ακόμα  και σπόροι. )

 
Τα βότανα ( Συνήθως αυτοφυή ) συλλέγονται σε συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου, ακόμα και ώρα για να έχουν το μέγιστο δυνατό δραστικό αποτέλεσμα.

Σήμερα υπάρχουν βότανα που καλλιεργούνται συστηματικά από τον άνθρωπο όχι μόνο βιολογικά ( Δηλαδή χωρίς ίχνος χημικών λιπασμάτων ) άλλα και με οργανικές καλλιέργειες ( Δηλαδή φτιάχνοντας παράλληλα και τις κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχει )

Οι θεραπείες με βότανα περιέχουν συστατικά που μπορούν να θεραπευόσουν ή να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα σχεδόν όλων των γνωστών παθήσεων και λειτουργούν σε μια παράλληλη διαδρομή με την φυσική λειτουργία του σώματος.

Οι θεραπείες με βότανα, συνήθως αποδίδουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα από ότι τα συμβατικά φάρμακα, επειδή χρησιμοποιούνται σε μορφές με χαμηλότερη συγκέντρωση δραστικής ουσίας, άλλα ως επί το πλείστον είναι απαλλαγμένες παρενεργειών όταν γίνεται και σε αυτά χρήση μετά γνώσης, όπου και τότε οι παρενέργειες τους είναι ήπιας μορφής και δεν επιφέρουν μόνιμες βλάβες. 

 
Οι βοτανολόγοι ιατροί από την αρχαιότητα, προσπαθούν να ανακτήσουν αυτό που ονομάζουν « Ζωτική δύναμη – Την ικανότητα θεραπείας του ίδιου του σώματος »

Ας σημειωθεί ότι τόσο η δυτική ιατρική επιστήμη, όσο και η εναλλακτικές Ομοιοπαθητική και Αρωματοθεραπεία βασίζονται στην βοτανολογία από την γέννηση τους.

Σήμερα ολοένα η βοτανολογία ανακτά το χαμένο έδαφος της έναντι της δυτικής ιατρικής για το απλούστατο λόγο της έλλειψης κατά μεγάλο ποσοστό των μεγάλων επιπλοκών του οργανισμού.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός

 

Υ/Γ Σύντομα θα κάνουμε αναλυτικότερη παρουσίαση των εναλλακτικών θεραπειών και θα φιλοξενήσουμε και ειδικούς.

Κύριο βάρος θα υπάρξει στην αρχαιότερη  Βοτανολογία και συγκεκριμένα στα βότανα που έχουν αποδείξει την θεραπευτική τους δράση όπως είναι το Ganoderma Lucidum, το Cordyceps, το Lions Mane, η Spirulina, το Shisadra, το Goji Berry, η Aloe Vera, η Noni  κ.α.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα