Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών



Health News
ΠΡΟΣΟΧΗ σε ότι αγοράζουμε κύρια με τρελές εκπτώσεις.
Ζητάμε πάντα την προέλευση των πουλερικών.

Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο ένα δεύτερο κρούσμα του ιού H5N8 της γρίπης των πτηνών στο ανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου ο ιός εντοπίστηκε σε ένα άγριο πουλί.
Το στέλεχος αυτό του ιού είναι ιδιαίτερα μολυσματικό στα πτηνά, όμως δεν έχει ποτέ ως τώρα εντοπιστεί σε ανθρώπους.
«Για πρώτη φορά ο ιός Η5Ν8 επιβεβαιώθηκε σε ένα άγριο πτηνό στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία», ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας, Κρίστιαν Σμιτ σε ανακοίνωσή του.
«Έπειτα από αυτό ενισχύεται η πεποίθηση ότι τα άγρια πτηνά συνδέονται με τα κρούσματα στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, αλλά και με αυτά στην Ολλανδία και τη Βρετανία», πρόσθεσε ο Σμιτ.
Για προληπτικούς λόγους όλα τα γερμανικά κρατίδια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους πτηνοτρόφους να περιορίσουν στο εσωτερικό τα πουλερικά τους, υπογράμμισε ο υπουργός Γεωργίας.
Η Γερμανία και η Ολλανδία συνεργάζονται στενά με στόχο να αποτραπεί μια ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού αλλά και για να εντοπίσουν την προέλευσή του, επεσήμανε ο Σμιτ.
Το πρώτο κρούσμα του ιού Η5Ν8 στη Γερμανία επιβεβαιώθηκε στις 4 Νοεμβρίου σε μια φάρμα πουλερικών στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία. Περίπου 5.000 πτηνά μολύνθηκαν από τα οποία πέθαναν τα 1.880.
Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας σκότωσαν χθες Σάββατο 8.000 πάπιες για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εξάπλωση της γρίπης των πτηνών που έχει μολύνει στη χώρα τρεις φάρμες σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Οι εξετάσεις δείχνουν ότι το στέλεχος του ιού που έχει εντοπιστεί στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία είναι παρόμοιο με αυτό που σκότωσε πολλά πουλερικά στη Νότια Κορέα νωρίτερα φέτος.
Η Νότια Κορέα αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία σε εκατομμύρια πτηνά για να περιορίσει την επιδημία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα