Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Ομορφιά

Πώς θα έχω ίσια και κατάλευκα δόντια;

Ποιος θα φανταζόταν πριν μερικά χρόνια ότι αρκετά μέλη του σώματος, σε περίπτωση βλάβης ή απώλειας, θα μπορούσαμε να τα αποκαταστήσουμε.
Όπως επίσης ποιος θα φανταζόταν ότι θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε με πλαστικές και να διορθώνουμε ατέλειες προσώπου και σώματος.
Ή να παρεμβαίνουμε με οδοντιατρικές εργασίες όπως π.χ. σε αποκαταστάσεις απολεσθέντων δοντιών με εμφυτεύματα ή με την αισθητική οδοντιατρική σε αλλαγή της εμφάνισης των δοντιών.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
  1. Τα αμαλγάματα ( μαύρα σφραγίσματα ) αντικαταστάθηκαν από λευκά σφραγίσματα έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει καθόλου η όποια προσθετική στα δόντια. Το χρώμα των δοντιών είναι κάτι που σήμερα απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο. Το γεγονός ότι σήμερα μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα των δοντιών μας είναι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.


  2. Λευκάνσεις με laser ή με μασελάκια καθώς και μόνιμες αποκαταστάσεις σε λευκό χρώμα δοντιών με λευκότητα που επιλέγουμε το βαθμό που επιθυμούμε είναι γεγονός

  3. Όψεις ρητίνης μέσα σε δύο ώρες ή οι  όψεις πορσελάνης σε λίγες μέρες , είναι τέχνη στην υπηρεσία της οδοντιατρικής.


 Είναι δημιουργία και ένα μικρό θαύμα σε ελάχιστη ώρα να        παρεμβαίνεις με σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά τις ρητίνες, σε δόντια αραιά και να κλείνεις τα διαστήματα, σε μικρά δόντια να τα μεγαλώνεις, σε δόντια με σπασίματα και να τα αποκαθιστάς χωρίς να φαίνεται, να κάνεις lifting ουσιαστικά σε ( παιδικά δόντια) με καλή στήριξη σε ενήλικες έτσι ώστε να φαίνονται κανονικά, να κάνεις τα στραβά δόντια να φαίνονται ίσια, να αποκαθιστάς τις όποιες δισχρωμίες , ακόμα και προβλήματα σύγκλεισης.

Ή σε περιπτώσεις έλλειψης δοντιών να αποκαθιστάς αισθητικά την διάταξη  και την μορφολογία και να φαίνονται σαν φυσικά.  Όλα αυτά ανώδυνα σε ελάχιστο χρόνο με μόνιμο αποτέλεσμα.
  1. Ολοκεραμικές γέφυρες και στεφάνες. Σε περιπτώσεις παλαιών εξαγωγών ή απονευρωμένων δοντιών, προσθετικές εργασίες χωρίς καθόλου μέταλλο με άριστη αισθητική απόδοση.
ΟΥΛΙΤΙΔΑ-ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ

Η ουλίτιδα και στη συνέχεια η περιοδοντίτιδα με αποτέλεσμα την κινητικότητα και πιθανή απώλεια των δοντιών εξ’ αιτίας της πέτρας ήταν επίσης κάτι αναμενόμενο στην πορεία της ζωής του ανθρώπου. Εφόσον δεν υπήρχε προληπτικός έλεγχος και στοματική υγιεινή.

 Η προοπτική της πλήρους θεραπείας και ακινητοποίησης των δοντιών, καθώς και η διατήρησή τους μέχρι το τέλος της ζωής, μέσα από την ειδικότητα της περιοδοντολογίας και της προσθετικής ήταν πραγματικά ένα θαύμα στην πρόοδο της οδοντιατρικής .

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Η σταδιακή απώλεια των δοντιών τα παλαιότερα χρόνια ήταν κάτι το αναμενόμενο.  Και η μόνη αντιμετώπιση σε περίπτωση π.χ. ολικής απώλειας των δοντιών, οι οδοντοστοιχίες.

Σήμερα οι οδοντοστοιχίες αυτές στην χειρότερη περίπτωση ακινητοποιούνται με τουλάχιστον 2 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο και προσφέρουν σταθερότητα και καλύτερη μάσηση. 
Δεν θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη και σε πιθανή απώλεια του οστούν της γνάθου, οι γναθοχειρουργοί μπορούν σήμερα να μεταμοσχεύσουν και να δημιουργήσουν οστούν για να δεχθεί η γνάθος περισσότερα εμφυτεύματα.  Έτσι ώστε ακόμη και σε πλήρη απώλεια των δοντιών να μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με εμφυτεύματα και ακίνητες προσθετικές εργασίες που να είναι σαν τα φυσικά μας δόντια.

Τέτοιες οδοντιατρικές λύσεις, ουσιαστικά αποκαθιστούν μια «αναπηρία» του οργανισμού.

ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Οι παρεμβάσεις πλαστικής στα ούλα μας έδωσε νέες δυνατότητες διόρθωσης και αποκατάστασης του ουλικού χαμόγελου. Του χαμόγελου δηλαδή που μειονεκτεί γιατί η γραμμή των ούλων είναι ασύμμετρη.

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Όσον αφορά τα στραβά δόντια συνήθως  δεν υπήρχε μέριμνα από την παιδική ηλικία για ορθοδοντική, αλλά ούτε και η κατανόηση της καλύτερης υγείας των δοντιών και του στόματος και του καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος με την ολοκλήρωση της ορθοδοντικής θεραπείας.
Επί πρόσθετα δεν περνούσε η σκέψη  ότι ο ενήλικας δικαιούται και μπορεί να ισιώσει τα στραβά του δόντια με ορθοδοντικούς  μηχανισμούς.

Σήμερα εκτός από τα λευκά σιδεράκια, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδείκνυνται και τα ορθοδοντικά λευκά «μασελάκια».

Με την γναθοχειρουργική σε συνδυασμό με την ορθοδοντική παρεμβαίνουμε σε διορθώσεις του προγναθισμού σε ενήλικες.

 Πραγματικά είναι τέχνη να μπορείς να αποκαθιστάς όχι μόνο την υγεία του στόματος αλλά και την σωστή αρχιτεκτονική των δοντιών σε σχέση με το πρόσωπο καθώς και την σωστή επιλογή λευκότητας σε σχέση με τα χρώματα του κάθε προσώπου, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό .

Η γνώση της οδοντιατρικής επιστήμης συμβάλλει ,στην διάγνωση γενικότερων παθήσεων του οργανισμού μέσα από την οδοντιατρική εξέταση.

 Η δυνατότητα διατήρησης των δοντιών του ανθρώπου για όλη τη ζωή του μέσα από την πρόληψη, σωστή θεραπεία και συντήρηση του στόματος   είναι πλέον γεγονός.

Ένα όμορφο υγιές λευκό χαμόγελο
αξίζει στον καθένα.

 

Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη- Χειρουργός Οδοντίατρος /
Ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική/ Διευθύντρια της Athens Life Smile
 
 
 
 
 
 
πηγές: .nowdoctor.gr/  boro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα