Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι τροφές που θα σου χαρίσουν λαμπερό δέρμα

Ομορφιά
Η καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δέρμα, καθώς το προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες,
όπως μικρόβια και οργανισμούς που μπορεί
να το βλάψουν.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυσή του, αφού οι κατάλληλες τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα για τον οργανισμό, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την όψη της επιδερμίδας.
 
 
Πέρα από τις συμβουλές για σωστό μακιγιάζ και καλό καθαρισμό του δέρματος, οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, συμβάλλουν σημαντικά στην όψη και τη φρεσκάδα του δέρματος.

Όσπρια
Από τις πιο σημαντικές πηγές πρωτεϊνών, «χτίζουν» γερούς μύες και συμβάλλουν στη σφριγηλότητα του δέρματος.

 
Ελαιόλαδο
Οι αντιοξειδωτικές του ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες και οι βιταμίνες Ε και Κ, συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων.

Ξηροί Καρποί
Περιέχουν βιταμίνη Ε που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ ο φλοιός τους είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που βοηθούν στην αντιγήρανση.

 
Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες με δράση κατά της γήρανσης. Επίσης το βούτυρο-κακάο που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα, έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα, μαγνήσιο, που διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων, αλλά και καφεΐνη που έχει τονωτική δράση.

Άπαχο κρέας
Περιέχει ψευδάργυρο, που συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων.
Το άπαχο κρέας είναι η κύρια πηγή πρωτεΐνης του οργανισμού και ενισχύει την παραγωγή του γνωστού σε όλες μας, κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο ελαστικό δέρμα.

Γιαούρτι
Περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται από τη ζύμωση του γάλακτος και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Επίσης, περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστή για τις αναπλαστικές και ανανεωτικές της ιδιότητες.

Ρόδι
Είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Οι σπόροι του ροδιού είναι ένα πανάκριβο καλλυντικό, καθώς προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και αναζωογονούν την επιδερμίδα.
Τα έλαια του ροδιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και τη φθορά που προκαλούν.

 
Πράσινο τσάι
Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιγηραντική δράση, χάρη στα φλαβονοειδή και τη βιταμίνη C που περιέχει.

Φρούτα, λαχανικά και πολύ νερό
Αποβάλλουν τις τοξίνες με αποτέλεσμα να έχουμε ελαστικό δέρμα και μια υγιή επιδερμίδα. Παράλληλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι βασικές πηγές όλων των πρωτεϊνών.

 

Πηγή: onmed.gr/
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα