Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Βιταμίνη B:

Υγεία

Θυρεοειδής και Γυναικολογικά

Οι αδένες του σώματος πρέπει να παίρνουν την ύλη που χρειάζονται από την τροφή που τρόμε επιπλέον, επειδή αντιπροσωπεύουν ιστούς με υψηλή ειδίκευση, ελλείψεις στη διατροφή μπορούν να επιφέρουν έντονες αλλαγές σ’ αυτούς.

Μολονότι η ιατρική επιστήμη και η διαιτολόγια μαζί δεν μπόρεσαν ακόμη να μας δώσουν μια πλήρη εικόνα για τις εσωτερικές σχέσεις μεταξύ διατροφής και αδένων, ορισμένες ειδικές σχέσεις ωστόσο έχουν καθοριστεί σαφώς.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θυρεοειδής αδένας ασκεί (χρησιμοποιεί) την ενέργεια του κατευθείαν πάνω στο ρυθμό του μεταβολισμού.
Όταν ο αδένας υπερλειτουργεί, ο μεταβολισμός αυξάνεται- όταν υπολειτουργεί μειώνεται.
Στα ζώα η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς προκαλεί απώλεια βάρους, διακοπτόμενο σεξουαλικό κύκλο, καταστροφή του ήπαατος ανωμαλίες της καρδιάς και του αγγειακού συστήματος και πτώση στη γλυκόζη του ήπατος.
Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να ελαττωθούν με τη χρήση των βιταμινών, που βρίσκονται στη μαγιά της μπύρας, στo ρύζι κι αλλού.

Η χρησιμοποίηση της θειαμίνης έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε μερικές περιπτώσεις εξώφθαλμης βρογχοκήλης.
Έτσι, τα συμπτώματα υπερθυρεοειδισμού είναι πράγματι συμπτώματα έλλειψης βιταμινών, η δε έλλειψη προκλήθηκε από υψωμένη ταχύτητα μεταβολισμού.
Ο γιατρός Ρότζερ Γουίλιαμς- και οι συνάδελφοι του είχαν τονίσει το γεγονός ότι υπάρχει πραγματικά μια πιθανότητα ο θυρεοειδής και οι άλλοι αδένες να έχουν μια αξιοσημείωτη επιρροή στο μεταβολισμό των βιταμινών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην απορρόφηση και την έκκριση.
Οι παραθυρεοειδείς αδένες μπορούν να επηρεάσουν πολύ την κατάσταση του ασβέστιου. στο σώμα.

Στα ζώα, μια έλλειψη παντοθενικού οξέος (βιταμίνη Β), σ’ ένα τμήμΒιτα των αδένων των επινεφριδίων, φέρνει αλλαγές, που είναι η αιτία να γκριζάρουν τα μαλλιά.
Αν αφαιρεθούν οι αδένες από τέτοιου είδους ζώα ή εμποδίζεται το γκριζάρισμα των μαλλιών ή επανέρχεται το χρώμα.
Μετά την αφαίρεση των αδένων, αν τους δοθεί desoxycorticosterone, τα μαλλi;a γκριζάρουν.

Η desoxycorticosterone είναι μόνο μια από τις πολλές όμοιες ορμάνες που εκκρίνονται από το φλοιό των επινεφριδίων.
Η έλλειψη παντοθενικού οξέος έχει θετικά αποδειχτεί ότι επηρεάζει τα επινεφρίδια δυσμενώς πολλές αυθεντίες πιστεύουν ότι κάποιο αφύσικο στεροειδές που παράγεται από τον φλοιό των επινεφριδίων ίσως παίζει κάπιον ρόλο στον  καρκίνο και τις πνευματικές αρρώστιες.
Αυτό δείχνει μια σαφή σχέση μεταξύ διατροφής και ενδοκρινών αδένων.
Δεν υπάρχει βέβαια λόγος να υποψιαζόμαστε ότι τέτοια σχέση είναι μοναδική σ’ έναν και μόνο αδένα.
Οι βιταμίνες Α και Ε, έχει εξακριβωθεί από πολύ καιρό, ότι έχουν σχέση με τις σεξουαλικές λειτουργίες, καθώς και τις λειτουργίες αναπαραγωγής· και πιο πρόσφατες μελέτες έχουν συμπεριλάβει πολλές από την κατηγορία των βιταμινών Β στην ίδια κατηγορία.
Έλλειψη των βιταμινών Β επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και του ωαρίου, την παρόρμηση για συνουσία και ολόκληρο το σεξουαλικό κύκλο, την ανάπτυξη του εμβρύου, το θηλασμό και το μητρικό ένστικτο (όλες λειτουργίες οι οποίες εμπίπτουν στον έλεγχο των ενδοκρινών αδένων).
Ο γιατρός Ρ. Χέρτζ συνδέει την αδυναμία αυτών των λειτουργκόν με τον άμεσο ρόλο που παίζουν οι βιταμίνες Β στη διατήρηση της γενικής υγείας, με άλλα λόγια, με τη γενικά καλή διατροφή.
Επειδή η ποιότητα της δίαιτας καθορίζει τη θρέψη, γι’ αυτό η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει βιταμίνες Β.

Το συκώτι είναι πράγματι ένα μεγάλο εργαστήρι του σώματος.
Είναι σχεδόν απίστευτο πόσο πολλές λειτουργίες εκτελεί το συκώτι.
Αλλά εκείνη που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας εδώ, είναι ότι διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των ορμονών που διεγείρουν τους σεξουαλικούς αδένες.
Οι αδένες των επινεφριδίων εκκρίνουν και τα δυο, αρρενογόνη και οιστρογόνη ορμόνη — ύλες οι οποίες διεγείρουν τα αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά αντίστοιχα — σ’ ένα και το αυτό άτομο.

Το συκώτι διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των δυο και αδρανοποιεί κάθε υπερβολή και από τις δυο ορμόνες.

Σε εργαστηριακά πειράματα, που έγιναν σε ζώα, αποδείχτηκε ότι η έλλειψη των βιταμινών Β, κυρίως Θειαμίνης και ριμποφλαβίνης, προκαλεί αδυναμία του συκωτιού να αδρανοποιήσει την οιστρογόνη, αλλά όχι και την ανδρογόνη.
Με βάση τα δεδομένα’αυτά, ο γιατρός Μπισκάηντ έχει ανακοινώσει επιτυχή θεραπεία με τη βιταμίνη Β, σε περίπτωση έντασης πριν από την περίοδο, υπερβολικής αιμορραγίας κατά την περίοδο, ανώμαλης περιόδου και κυστίτιδας του στήθους.

Dr. Benjamin Gayelord Hause – Treasury of Secrets


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα