Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

SOS: Ποια σημάδια προειδοποιούν για ανακοπή καρδιάς;

Υγεία
Περισσότεροι από ένας στους δύο ανθρώπους που παθαίνουν ανακοπή καρδιάς έχουν συμπτώματα αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες πριν το συμβάν, σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων.  


Σημάδια κινδύνου
Αν νιώσετε  πόνο στο στήθος, δύσπνοια, ζάλη, λιποθυμία και «φτερουγίσματα» της καρδιάς πρέπει να σπεύσετε αμέσως στον καρδιολόγο γιατί η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Η νέα μελέτη, που παρουσιάσθηκε σε επιστημονικό συμπόσιο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς  βασίσθηκε στο ιατρικό ιστορικό 567 ανδρών ηλικίας 35 έως 65 ετών, οι οποίοι είχαν πάθει ανακοπή καρδιάς.

Το 53% από αυτούς εκδήλωσαν συμπτώματα τέσσερις εβδομάδες πριν από την ανακοπή. Το 56%των ασθενών είχε παρουσιάσει  πόνο στο στήθος.

Το 13% είχε εκδηλώσει δύσπνοια, το 4%  ζάλη, λιποθυμία ή «φτερουγίσματα» της καρδιάς.

Οι περισσότεροι ασθενείς, όταν έπαθαν ανακοπή καρδιάς  έπασχαν ήδη  από στεφανιαία νόσο, αλλά μόνον οι μισοί το γνώριζαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρ Ελόι Μαριγιόν, καρδιολόγο-ηλεκτροφυσιολόγο στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Georges Pompidou, στο Παρίσι, και επισκέπτη ερευνητή στο Ίδρυμα Καρδιάς του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες.

Η ανακοπή καρδιάς οφείλεται σε ανεπάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς. Οι ασθενείς μπορούν να επιβιώσουν εάν υποβληθούν αμέσως σε καρδιοπνευμονική ανάνηψη και απινίδωση, ούτως ώστε να αποκατασταθεί ο καρδιακός παλμός.

 
Καρδιοπνευμονική ανάνηψη

Τρία είναι τα στάδια της  ανάνηψης που πραγματικά  σώζουν ζωές

Α) Αεραγωγός: Καθαρίζετε τον στόµα και γέρνετε το κεφάλι του ασθενή προς τα

πίσω, ώστε να έρθει το πηγούνι επάνω και να ανοίξει η οδός της αναπνοής.

Β) Αναπνοή: Αν ο ασθενής δεν µπορεί να αναπνεύσει µόνος του αρχίζετε τεχνητή

αναπνοή µε ρυθµό 12 εµφυσήσεων ανά λεπτό.

Γ) Κυκλοφορία: Εάν ο ασθενής δεν έχει καθόλου καρδιακό χτύπο το επόµενο βήµα είναι να αποκαταστήσετε την καρδιακή λειτουργία µε µαλάξεις.Διαβάστε ακόμα:
Καρδιαγγειακό σύστημα. & υγεία.  &  Καρδιαγγειακά νοσήματα.  &  καρδιαγγειακή νόσος, κύρια αιτία θνησιμότητας.


πηγή: boro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα