Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Πόνος & αρθρίτιδα ? Ganoderma Lucidum !Health News

 
Η αρθρίτιδα πιο συχνή αιτία χρόνιου πόνου

Η αρθρίτιδα/οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή αιτία (34%) του χρόνιου πόνου ενώ η πιο συχνή πηγή του πόνου εντοπίζεται στην οσφυική χώρα.

“Είναι μύθος ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι νόσημα φθοράς.
Η αλήθεια είναι ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι πολυπαραγοντικό νόσημα στην παθογένεια του οποίου συμμετέχουν ποικίλοι μηχανισμοί” επισημαίνει ο Συντονιστής Διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής και υπεύθυνος των ιατρείων Αυτοανόσων Νοσημάτων και Οστεοπόρωσης του νοσοκομείου ”Άγιος Παύλος”, Παναγιώτης Αθανασίου σε διάλεξή του στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης.

Η συμβολή της συνεργασίας των ιατρικών ειδικοτήτων στην ποιότητα ζωής των ασθενών”.

“Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια ετερογενής ομάδα καταστάσεων.
Χαρακτηρίζεται από διαταραχή της ακεραιότητας του χόνδρου και από συνοδές αλλοιώσεις του υποκείμενου οστού στα όρια της άρθρωσης.
Πρόκειται για την πιο συχνή αρθροπάθεια.
Προκαλεί οξύ πόνο και δυσλειτουργικότητα των αρθρώσεων, προκαλεί επίσης πολύ μεγάλη νοσηρότητα, οδηγεί σε χρήση φαρμάκων και σε χειρουργικές επεμβάσεις και έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος” προσθέτει ο κ. Αθανασίου.

Οι θεραπευτικοί στόχοι στις περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας είναι η ανακούφιση από τον πόνο, η βελτίωση της δυσκαμψίας, η πρόληψη της παραμόρφωσης, η διατήρηση της λειτουργικότητας της άρθρωσης και η πρόληψη της καταπόνησης και της φθοράς άλλων αρθρώσεων, η βελτίωση της κινητικότητας, ο περιορισμός της φυσικής ανικανότητας, η αποφυγή των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων και γενικότερα η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

“Για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας και του πόνου που τη συνοδεύει είναι αναγκαία η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.
Η φαρμακευτική αντιμετώπιση γίνεται με απλά αναλγητικά, με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, με ενδαρθρική έγχυση στεροειδών, με βραδείας δράσης φάρμακα (από στόματος ή ενδαρθρικά) και με κολχικίνη. Ο οξύς οστεοαρθριτικός πόνος χρήζει και άμεσης αντιμετώπισης και αντιμετώπισης σε μακροχρόνια βάση με εγχύσεις υαλουρονικού οξέος και με βραδέως δρώντα φάρμακα όπως η διασερεΐνη και η θειική γλυκοζαμίνη. Η αντιμετώπιση με ενδαρθρική έγχυση υαλορουνικού έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με την ενδαρθρική έγχυση στεροειδών και με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη.

Η αντιμετώπιση με γλυκοζαμίνη, διακετυλρεϊνη, χονδροϊτίνη έχει καλό αποτέλεσμα χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ είναι ασφαλής η μακροχρόνια χορήγηση.
Σε περίπτωση ανεπαρκούς ανταπόκρισης επιλέγεται η χειρουργική αντιμετώπιση που μπορεί να είναι: αρθροσκοπικός καθαρισμός, αρθροσκοπική υμενεκτομή, οστεοτομία, ολική αρθροπλαστική, εκλεκτική αρθροπλαστική ισχίου, αντικατάσταση του χόνδρου με αυτόλογα μοσχεύματα χονδροκυττάρων” εξηγεί ο κ. Αθανασίου.

πηγή:   enikos.gr/
 
Πέραν των τόσο έγκυρων και επιστημονικά αποδεδειγμένων  που αναφέρει ο έγκριτος διευθυντής  κύριος Αθανασίου,  υπάρχει και η φυσική, επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένη απάντηση στον πόνο που επιφέρει η αρθρίτιδα με επικρατεστερη αυτή με τη εισαγωγή του ασθενούς στην ΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Το μεγάλο κίνητρο τον επιστημονικών ομάδων που διερεύνησαν σε βάθος το Ganoderma Lucidum και  πέρα από την αποτελεσματικότατα του, ήταν η παντελή έλλειψης παρενεργειών που ως γνωστό  έχουν άφθονες  και ποικίλες τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
Τέλος το χαρακτήρισαν θαυματουργό ακόμα και σε αυτοανοσες ασθένειες με μοναδικά θεραπευτικά αποτελέσματα, αρκεί η αγωγή να γίνεται με συνέπεια και σε βάθος χρόνου.    

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  μαζί  μου.  

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:   
Τα αυτοάνοσα νοσήματα που φαίνονται στα μάτια μας  & Ποια είναι τα συνηθέστερα αυτοάνοσα νοσήματα   &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα