Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ανδρική & Γυναικεία στειρότητα.


 Υγεία
 
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα
η ανδρική στειρότητα ήταν γνωστή ελάχιστα, όχι γιατί δεν υπήρχε, αλλά γιατί άνδρας και στείρος ήταν θέματα ασυμβίβαστα.

Η Αλήθεια είναι ότι ναι μεν υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μια γυναίκα να έχει προβλήματα γεννητικότητας, αλλά με μικρή διαφορά ακολουθούν και οι άνδρες.

Τα αίτια είναι ποικίλα και αλλά για την γυναίκα, άλλα για τον άνδρα λογικά,
όμως υπάρχουν και κοινοί παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν
την στειρότητα και στους δυο.
 


  1. Το κάπνισμα: Οι τοξίνες του τσιγάρου δημιουργούν προβλήματα τόσο στο σπέρμα, όσο και στα ωάρια. Τα εξασθενούν και τα καθιστούν ανίκανα για γονιμοποίηση.
  2. Το αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κύρια στον άνδρα έχει και ορατά προβλήματα κατά την επαφή. Πέρα τούτου εξασθενεί ωάρια και σπέρμα, καθώς επίσης έχει κατηγορηθεί τεκμηριωμένα και για τερατο-γενέσεις.
  3. Ο διαβήτης: Είναι γεγονός ότι ο ζαχαρώδης διαβήτης πρωτίστως στον άνδρα δημιουργεί προβλήματα στειρότητας.
  4. Λήψη φαρμάκων: Πολλά δυστυχώς αναγκαία και απαραίτητα φάρμακα έχουν ως παρενέργεια την εξασθένιση τόσο των σπερματοζωαρίων, όσο και των ωαρίων.
  5. Έκθεση σε τοξικούς παράγοντες: Κύρια η ραδιενέργεια προκαλεί παθήσεις σε αδένες που άπτονται και στην λειτουργία της γενετήσιας διαδικασίας.
  6. Το άγχος: Γενικά σκοτώνει τον ερώτα, αλλά ανεξάρτητα από αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην σύλληψη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που  σε ένα ζευγάρι ενώ όλες οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές, εντούτοις δεν υπάρχει σύλληψη.

Ανεξάρτητα από αυτούς τους κοινούς παράγοντες κατά κάποιο τρόπο, στειρότητα μπορεί να προκληθεί και από τους εξής:

Για την Γυναίκα:

  1. Φλεγμονές στις σάλπιγγες. Όσο και να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι σάλπιγγες που ουσιαστικά συνδέουν τις ωοθήκες με την μήτρα, είναι ευαίσθητα όργανα που συχνά φλεγμαίνουν από ιογενείς ή και άλλους παράγοντες. Φορές μάλιστα και σε χρόνιες καταστάσεις μπορεί να συμβεί και η πλήρη απόφραξη τους.
  2. Συμφύσεις στις σάλπιγγες. Αυτές προκύπτουν συνήθως είτε από ινομυώματα, είτε από τραυματισμό.
  3. Εξωμήτρια κύηση: αυτή εάν συμβεί συνήθως και κατά μεγάλο ποσοστό βγάζει την μια σάλπιγγα και ωοθήκη εκτός λειτουργιάς και κατά συνέπεια μειώνει την πιθανότητα σύλληψης κατά 50%
  4. Διαταραχές στην ωορρηξία: Γυναίκες χωρίς σταθερό κύκλο, ή με μακροχρόνια και αλόγιστη λήψη αντισυλληπτικών συνήθως έχουν και διαταραχές στην ωορρηξία τους. Επίσης ανεξάρτητα από αυτό μπορεί να υπάρχει και διαταραχή των ορμονών γενικότερα που επηρεάζουν τόσο την ποιότητα των ωαρίων, όσο και την συχνότητα.
  5. Ηλικία: Είναι γεγονός ότι στην γυναίκα μετά τα τριάντα της χρόνια σταδιακά η γονιμότητα μειώνεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γυναίκες που έχουν συλλάβει φυσιολογικά ακόμα και λίγο μετά τα σαράντα.
  6. Διάφοροι άλλοι παράγοντες: Συνήθως έχουν σχέση με ενδοκρινικά νοσήματα, που επηρεάζουν την ωορρηξία. Για παράδειγμα ο διαβήτης, προβλήματα θυρεοειδούς, παθήσεις στα επινεφρίδια και την υπόφυση κ.α. Άλλος σημαντικός παράγοντας στειρότητας είναι η παθήσεις του τραχήλου και του ενδομητρίου.

Περιττό βέβαια θεωρώ να αναφέρω ότι πάντα έστω και μια έκτρωση εγκυμονεί τον κίνδυνο να συντελέσει στην στειρότητα, πόσο μάλλον οι περισσότερες.

Για τον άνδρα: 

  1. Φλεγμονές των γενετήσιων οργάνων: Που μάλιστα σε χρόνιες περιπτώσεις εγκυμονεί ο κίνδυνος οριστικής στειρότητας.
  2. Αφροδίσια νοσήματα: Δεν είναι λίγα από αυτά που έχουν κατηγορηθεί για μόνιμη στειρότητα
  3. Κιρσοκήλη: Αποφράζει συνήθως τους σπερμικούς σωλήνες.
  4. Προβλήματα εκσπερμάτισης:

Συνοψίζοντας:
Ταξινομώντας τα αίτια που μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα εύκολα διαπιστώνουμε ότι ουσιαστικά υπάρχουν δυο μεγάλες ομάδες που την προκαλούν.

  1. Παράγοντες που περιέχουν φλεγμονή.
  2. Παράγοντες που περιέχουν προβλήματα ενδοκρινή.
Και στις δυο αυτές βασικές περιπτώσεις η φύση έδωσε τις λύσεις της χωρίς παρενέργειες, αρκεί να εξοπλιστούμε με πίστη, υπομονή και επιμονή.



Κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι το Ganoderma Lucidum ή Ganocelium ή Reishi Gano έχει πέρα τον άλλων και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Κλινικά έχει αποδεδειχθεί επίσης ότι το Cordyceps εκτός από την άψογη συνεργασία του με το Ganoderma Lucidum ή Ganocelium ή Reishi Gano επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα τους ενδοκρινής αδένες προκειμένου να παράγουν τις ορμόνες που απαιτούνται τόσο στις γυναίκες, όσο και στον άνδρα ενάντια στην στειρότητα.

Συμπερασματικά:

Είναι καιρός που θα πρέπει επί τέλους να βάλουμε την ζωή μας σε μια άλλη ρότα παράλληλη με την φύση.

Την εμπιστευόμαστε πρωτίστως, εμπιστευόμαστε τις κλινικές μελέτες που σήμερα έχουμε στα χέρια μας και το κακό το παλεύουμε στην ρίζα του.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:
Cordyceps Το θαύμα της φύσης.  &  Cordyceps. Ακόμα ένα θαύμα ?   &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα