Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πορτοκάλι + Θεραπεία = ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ.

 Υγεία

Πορτοκαλοθεραπεία

Το ότι ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει την υγεία του με μία αποκλειστική μονοφαγία ενός οποιουδήποτε είδους φρούτου, είναι αποδεδειγμένο γεγονός.

Με μια συστηματική πορτοκαλοδίαιτα έχουν θεραπευτεί, όπως αναφέραμε, πολλοί άρρωστοι που θεωρούντο εντελώς αθεράπευτοι.
Ο χυμός των πορτοκαλιών, όπως και των λοιπών ξινών, είναι αποτελεσματικός σε όλες σχεδόν τις αρρώστιες και ιδίως στις παθήσεις πού έχουν αίτια τη χρόνια δηλητηρίαση του σώματος, γιατί συντελεί στη γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Πως γίνεται
Τρώει κανείς για 5 έως 20 ημέρες μόνο πορτοκάλια, τέσσερις φορές την ημέρα από 3 έως 5 κάθε φορά ή πίνει κάθε τρεις ώρες ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
Τα συμπτώματα είναι τα ίδια σχεδόν όπως και της σταφυλοθεραπείας.
Η πορτοκαλοθεραπεία, έχει θαυματουργήσει:
Στο άσθμα, την καταρροή, την δυσκοιλιότητα, την υπεροξύτητα, τη φλεβίτιδα, τον αρθριτισμό τον ρευματισμό και σε άλλες χρόνιες ασθένειες και σε άτομα περασμένης ηλικίας ακόμη.

Τα πορτοκάλια
Οι σοφοί πρόγονοί μας, πού ονόμασαν τα πορτοκάλια χρυσά μήλα, δεν τα ονόμασαν μόνον από το χρώμα τους έτσι, άλλα γιατί τα εκτιμούσαν και για την ωφελιμότητα τους.
Τα πορτοκάλια κι’ αδαμάντινα αν τα πει κανείς δεν θα κάνει καμιά υπερβολή.
Είναι πράγματι το πιο ωφέλιμο φρούτο, ισάξιο σχεδόν με τα ανεκτίμητα σταφύλια.
Πρέπει να καυχάται η χώρα μας πού τόσο άφθονα τα παράγει και πρέπει να τα εκτιμήσουμε όσο αξίζουν.
Το πορτοκάλι, πού ευτυχώς πλημμυρίζει την αγορά μας επί μήνες και σε τιμή προσιτή σε όλους μας, φτωχούς και πλούσιους, δεν πρέπει ν’ αγοράζεται απλώς σαν «φρούτο», παρά σαν είδος πρώτης ανάγκης, όπως αγοράζεται το ψωμί και τα κυριότερα φαγώσιμα ψώνια.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως τ’ απαραίτητα για το σώμα αφομοιώσιμα συστατικά αφθονούν στα φρέσκα φρούτα και τα τρυφερά λαχανικά, ενώ στα φαμπρικαρισμένα και επομένως μετουσιωμένα τρόφιμα, του κουτιού κυρίως, σπανίζουν.

 
Τα πορτοκάλια όμως έρχονται στην πρώτη σειρά με τα μήλα και τα σταφύλια.
Ο χυμός του πορτοκαλιού, όπως και η σάρκα του γενικώς, δεν είναι μόνο πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά είναι και καλό καθαρτικό.
Με μια συστηματική πορτοκαλοδίαιτα καθαρίζει κανείς τον οργανισμό του και του εδραιώνει ανοσία.
Το αίμα καθαρίζεται από τα διάφορα επιβλαβή στοιχεία της συνήθους ανθυγιεινής τροφής και η ζωτικότητα γίνεται καταφανής μέσα σε λίγο καιρό.
Η χρήση του πορτοκαλιού είναι μεγάλη σε πολλά μέρη του κόσμου, όπου έχει διαδοθεί η Φυσιοθεραπεία, όπως είναι η Αμερική, η Αγγλία, η Αυστραλία, η Γερμανία κλπ.
Τα πορτοκάλια έχουν κάνει θαύματα σωστά σε πολλούς θεωρούμενους ανίατους.
Έχουν σώσει αμέτρητους πού υπέφεραν από άσθμα, αρθριτισμούς, ρευματισμούς, από παθήσεις της καρδιάς, των νεφρών και του ήπατος.
Είναι μοναδικά για τη δυσπεψία και την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας σε περίπτωση ανωμαλιών του πεπτικού συστήματος.
Εξαλείφουν πολύ γρήγορα τη δυσκοιλιότητα.
Ο πονοκέφαλος, ο κατάρρους, η δύσπνοια, οι ζαλάδες και οι αγρυπνίες εξαφανίζονται από τον άρρωστο που θα φάει για λίγες μέρες αποκλειστικώς πορτοκάλια.
Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι σχεδόν πανάκεια.

Ο χυμός πορτοκαλιού
Σε άλλα κράτη, όπου οι αρμόδιοι έχουν εκτιμήσει όσο πρέπει τα φρούτα και τα χόρτα, συνιστούν περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο το πορτοκάλι.
Σ’ όλο τον κόσμο σχεδόν η πορτοκαλοδίαιτα είναι η «υγιεινή μόδα» της ημέρας.
Η Λαίδη Φίσερ, σύζυγος του τακτικού υπουργού των Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, θεραπεύτηκε από γενική τοξινία και χρόνιο κατάρρου, παίρνοντας 42 μέρες χυμό πορτοκαλιού, πέντε φορές την ημέρα από μισό ποτήρι κάθε φορά και τίποτε άλλο.
Και σήμερα απολαμβάνοντας υγεία, είναι θερμή οπαδός της φρουτοδίαιτας και της Φυσιοθεραπείας.
Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι επίσης πολύ ωφέλιμος στα μωρά και πρέπει να τους δίδεται τακτικά.
Προ παντός στα μικρουλάκια που δεν τρέφονται με μητρικό γάλα, είναι απαραίτητος.
Οι μεγάλοι αντί καφέ ή τσαγιού για πρόγευμα, προτιμήστε δύο-τρία πορτοκάλια μόνο ή και μαζί με λίγα καρύδια και ξηρά σύκα.
Ακόμα και στα καφενεία και στα διάφορα κέντρα, διασκεδάσεως και στις συναναστροφές, όπου είσθε υποχρεωμένοι να πάρετε κάτι, διατάξτε να σας σερβίρουν μία λεμονάδα φρέσκου λεμονιού — μέλι αντί ζάχαρη — ή ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
Κι’ αν σήμερα δεν βρίσκονται αυτό τα ποτά, με τη ζήτηση μας γρήγορα θα κάνουμε τούς καταστηματάρχες να τ’ αναγράψουν στον κατάλογό τους.
Πρέπει να συνηθίσει ο κόσμος στα σπίτια του και παντού τα φυσικά αυτά ποτά. Δοκιμάστε μία τέτοια τακτική ένα μήνα και είμαι βέβαιος πώς θα σας εκπλήξει η νέα σας σωματική ζωτικότητα και η πνευματική σας διαύγεια.


Διαβάστε ακόμα:  Συνταγές ομορφιάς με πορτοκάλι . . .  &  Η πολλή ζάχαρη βλάπτει σοβαρά την καρδιά!


Πηγή: Τροφή και υγεία, Έκδοσις Β’-Ηλία Πέτρου-Αθήναι 1937 awakengr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα