Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Κανέλα εναντίον Πάρκινσον

 
 

 
Health News
 
 
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα… κρυφό όπλο ενάντια στο Πάρκινσον, καθώς ένα αγαπημένο μπαχαρικό φαίνεται πως μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τις βλάβες της εκφυλιστικής πάθησης.

Μια συγκεκριμένη χημική ουσία σε αυτό το μπαχαρικό μετατρέπεται από το συκώτι σε βενζοϊκό νάτριο, μια εγκεκριμένη δραστική που ενδείκνυται για τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων.
 
Ο λόγος για τη μυρωδάτη κανέλα!

Δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγο έδειξε πως όταν αυτή η χημική ουσία φτάνει στον εγκέφαλο, αναστέλλει την απώλεια των πρωτεϊνών που προστατεύουν τα κύτταρα, θωρακίζει τους νευρώνες απέναντι σε πιθανές βλάβες και ενισχύει την κινητική λειτουργία.

Ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης, Kalipada Pahan, δηλώνει πως η κανέλα είναι πιθανότατα η πιο ασφαλής μέθοδος να αντιμετωπιστεί η εξέλιξη της νόσου.
 
Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ένα από τα πλέον ποιοτικά είδη του μπαχαρικού, γι’ αυτό και θεωρείται ότι μπορεί να παράσχει τα περισσότερα οφέλη.

Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμαστεί η δράση της κανέλας σε ασθενείς με Πάρκινσον.
 
 
 
 

 
πηγή: onmed.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα