Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Βασιλικός Πολτός.

Υγεία
Μύθος ή πραγματικότητα;

Πώς είναι δυνατό η «ιστορία» του Βασιλικού Πολτού να μην αγγίζει τον μύθο, αφού οι αρχαίοι Θεοί μας παρέμειναν αθάνατοι όσο… υπήρχε στην «αγορά» νέκταρ και αμβροσία;
 
Φυσικά, πέθαναν από… ασιτία (όπως ισχυρίζονται πολλοί μελισσοκόμοι), όταν, εξαιτίας μιας «αρχαίας» επιδημίας, καταστράφηκαν όλα τα μελισσοκομεία της περιοχής ( οι εισαγωγές απαγορεύονταν ) και, να τα αποτελέσματα: χάσαμε τους Θεούς μας!
Σήμερα όμως, που τα πράγματα πάνε καλύτερα και οι σωστοί, ενημερωμένοι και προνοητικοί μελισσοκόμοι μπορούν να προστατεύουν αποτελεσματικά τα μελίσσια τους, είναι σε θέση να εφοδιάζουν την αγορά κανονικά με την πιο ισχυρή και υγιεινή, φυσική τροφή για τον άνθρωπο: το Βασιλικό Πολτό. Μπορεί βέβαια, να μην μας εξασφαλίζουν… την αθανασία, σίγουρα όμως, τη μακροζωία και ένα σωρό άλλα όμορφα πράγματα.
Και εξηγούμαστε και… επιστημονικά:
Ο Β.Π είναι το προϊόν της έκκρισης των φαρυγγικών και γναθικών αδένων των νεαρών μελισσών, όταν διαθέτουν στην κυψέλη τους γύρη, νερό, μέλι και κατάλληλη θερμοκρασία.
Έχει χρώμα υποκίτρινο και γεύση υπόξινη και ελαφρά καυστική.
Αποτελεί την αποκλειστική τροφή των βασιλισσών εφ’ όρου ζωής.
Αποθηκεύεται στα ειδικά βασιλοκελιά από τις νεαρές εργάτριες για τη διατροφή των βασιλικών προνυμφών.
Εξαιτίας της διαφορετικής αυτής τροφής, η βασίλισσα αποκτά διπλάσιο μέγεθος από τις εργάτριες και ζωηρά χρώματα.
Ζει 30 φορές περισσότερο από τις εργάτριες, γεννάει 2-3 χιλιάδες αβγά την ημέρα, που ζυγίζουν περισσότερο απ’ ό,τι η ίδια και έχουν όγκο 2,5 φορές περισσότερο από αυτήν!
Και για να γίνουμε ακόμα πιο… επιστημονικοί, περιέχει (όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες-ερευνητές Ηaydak, Vivino κα.) πολλά πράγματα από τα οποία το 97% είναι γνωστά, αλλά το 3% παραμένει ακόμα στη σφαίρα του μυστηρίου..
 
Τα μη μυστηριώδη, αλλά θαυμάσια, είναι: πολλές βιταμίνες όπως: Β1 θειαμίνη-Β2 ριβοφλαβίνη-Β3 νιασίνη-Β5 παντοθενικό οξύ – Β6 πυριδοξίνη-Β7 ινοσιτόλη-Ε8 βιοτίνη-Β9 φολικό οξύ-Β12,D,Ε.
Ανόργανα στοιχεία: ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φθόριο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό, φωσφόρο, κάλιο, χλώριο, νάτριο, πυρίτιο, θείο. Ακόμα περιέχει: χολίνη, ακετυλοχονίνη, χοληνεστερονάση, φωσφατάση, αδενοσίνη, σάκχαρα γνωστά και άγνωστα, γ-γλοβουλίνη και πολυάριθμα ακόμα αμινοξέα (αλανίνη, αργινίνη, ισολευκίνη, ασπαρτικό οξύ κτλ).
Μη μου πείτε ότι η παράθεση αυτή δε μας θυμίζει αναλυτική εξέταση αίματος!
Επιπλέον, στο φρέσκο Β.Π υπάρχει κι ένας αντικαρκινικός παράγοντας, ο 10 HAD (10 Υδροξυδεκενοϊκό οξύ), που ανακαλύφθηκε από τους πανεπιστημιακούς Lukas και Townsend του Πανεπιστημίου Guelf του Καναδά και σύμφωνα με τους οποίους χίλια ποντίκια γλίτωσαν από.. βέβαιο θάνατο χάρη στις ενέσεις με Β.Π!
 
Παρά το ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία του Β.Π είναι γνωστά, η επιστήμη δεν μπόρεσε ακόμα να παρασκευάσει βασιλικό πολτό, ούτε και μέλι.
Ο πολτός που παρασκευάστηκε συνθετικά στα εργαστήρια, αποδείχτηκε «χυλός πατάτας!» και αυτό γιατί, στο υπόλοιπο μυστήριο του 3% περιέχονται βιοκαταλύτες ισχυρής βιολογικής αξίας, καθώς και άγνωστα παράγωγα γενετικού υλικού RNA και DΝΑ.
Έχει αποδειχθεί (Robert Ardry, Prosperi, Mme Rondoin, Destrem, R.Chauvin, Townsend) ότι ο φρέσκος Β.Π, επιδρά θετικά στο μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.

Με τη γρήγορη ανανέωση των κυττάρων αναζωογονεί εξασθενημένους, ταλαιπωρημένους και γηρασμένους οργανισμούς. Ανανεώνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις.
Τονώνει τη μνήμη, αυξάνει την αντοχή, τη σεξουαλική λειτουργία με την τόνωση του libido, καθώς και τη γονιμότητα. Δρα κατά των βακτηριδίων.
Ελαττώνει το συγκινησιακό και έτσι προστατεύει από το άγχος και την ένταση του σύγχρονου τρόπου ζωής.
 
 
Ενεργεί σα Φυσικός Ρυθμιστικός Παράγοντας, εξισορροπώντας τις λειτουργίες του οργανισμού. Με την οξυγόνωση των κυττάρων, ενδυναμώνει τον οργανισμό και προς τις εξωτερικές προσβολές, αλλά και προς τις εσωτερικές ανωμαλίες.
Προκαλεί αίσθηση ευφορίας, αυξάνει την όρεξη και βοηθάει τον οργανισμό στην αρτηριοσκλήρυνση, αρθρίτιδα, αιμορροϊδες, δερματικά, σάκχαρο, καθυστέρηση ανάπτυξης (σωματικά-νοητικά), ουρολοιμώξεις, υπόταση, δυσκοιλιότητα, στομαχικές διαταραχές, νευρασθένειες ,αϋπνίες, κλιμακτήριο, ατονία, κατάθλιψη. Πρέπει να ξέρουμε, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, πως ο Β.Π είναι φυσικό προϊόν, αβλαβές, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες και εθισμό.
Διατηρείται φρέσκος στο ψυγείο μέχρι 6μήνες σε σκούρα φιαλίδια από 00-50 C, αμιγής ή ανακατεμένος με μέλι (10-20 γραμμ. σε ½ κιλό μέλι). Αλλοιώνεται από το μέταλλο, το φως, τον αέρα, τη θερμότητα και το χρόνο. Διατηρείται και σε σκόνη-χαπάκια επί μακρόν, αλλά έτσι η θεραπευτική του αξία είναι αμφίβολη. 
Τα παιδιά μπορούν να παίρνουν ημερησίως ½ γραμμ.
Και οι ενήλικες 1 γραμμ. 15΄ πριν το πρωινό υπογλωσσίως ή ένα έως δύο κουταλάκια του γλυκού, εφόσον είναι ανακατεμένος με μέλι, για τρεις μήνες το χρόνο, επί 15 έως 20 μέρες και με μια ενδιάμεση διακοπή 10-15 ημερών.
Ο Β.Π παράγεται σε μικροποσότητες, γι’ αυτό είναι και ακριβό προϊόν, αλλά οι ωφέλειές του, όπως είδαμε, δεν αποτιμώνται σε χρήμα.
Σε κάθε περίπτωση , δεν πρέπει να θεωρείται σαν φάρμακο, αλλά να ακουμπά τη σκέψη μας με την παλιά εκείνη αίσθηση που είχαν οι συγχωριανοί μου όταν έρχονταν και ζητούσαν από τον πατέρα μου, όταν ήμουνα παιδί: «Λίγο μέλι, για γιατρικό Μπάρμπα-Δήμο!».
Ο Β.Π. βέβαια, δεν είναι μέλι , αλλά θεωρείται γενικώς σαν «ελιξίριον» της νεότητας, σαν κάτι που εμπεριέχει κάτι το μαγικό, κάτι το ασύλληπτο, το μυστηριώδες , όχι και άδικα βέβαια, αφού και οι επιστήμονες έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια τους.
 
Κώτσιας Χαράλαμπος
Γραμματέας  Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ν. Ημαθίας
 
 
 
πηγή:  valentine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα