Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Σκύλος ή γάτα;

 
Σχέσεις & ψυχολογία
 
Τι δείχνει η προτίμησή σας για τον χαρακτήρα σας
Υπάρχουν πολλά κριτήρια που ένας άνθρωπος έχει διαφορετικό χαρακτήρα από έναν άλλον.
Γνωρίζατε ότι ένα από αυτά τα κριτήρια μπορεί να είναι και η προτίμησή του στα κατοικίδια και ειδικά στον σκύλο ή την γάτα;

 
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Carroll στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ εξέτασαν τις περιπτώσεις 600 φοιτητών για να προσδιορίσουν τις γενικές διαφορές στην προσωπικότητα εκείνων που αγαπούν περισσότερο το ένα κατοικίδιο από το άλλο.
Τους μοίρασαν ένα ερωτηματολόγιο όπου οι συμμετέχοντες απάντησαν σχετικά με το τι είναι αυτό που τους αρέσει στο αγαπημένο τους κατοικίδιο (σκύλο ή γάτα).
Στη συνέχεια οι φοιτητές συμπλήρωσαν ένα δεύτερο ερωτηματολόγιο από το οποίο οι επιστήμονες προσδιόρισαν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός.
Διαπίστωσαν ότι όσοι αγαπούν τα σκυλιά έχουν την τάση να είναι πιο δραστήριοι, πιο εξωστρεφείς και πιο πιθανό να ακολουθούν κανόνες. Από την άλλη πλευρά, όσοι αγαπούν τις γάτες τείνουν να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, πιο ευαίσθητοι και προτιμούν να είναι αυθόρμητοι και τολμηροί παρά να ακολουθήσουν κανόνες.
Επίσης όσοι προτιμούν τα σκυλιά, απάντησαν ότι εκτιμούν στον χαρακτήρα τους την συντροφικότητα, ενώ όσοι προτιμούν τις γάτες απάντησαν ότι εκτιμούν περισσότερο την στοργικότητά τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ψυχολογικής Επιστήμης που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο.


 

Πηγή: .onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα