Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.




Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης (40-90 μ.Χ.) ήταν σημαντικός γιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος από την Ανάζαρβο της Κιλικίας, γνωστός για το πεντάτομο έργο του «Περί ύλης ιατρικής», με τη μεγαλύτερη επιρροή στη φαρμακολογία μέχρι το 1600 μ.Χ..

 
Το 84  μχ έγραψε ο Διοσκουρίδης, ότι οι Κινέζοι θεραπευτές είναι πολύ τυχεροί που έχουν το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ στην θεραπευτική τους φαρέτρα.
 

Η Ελληνικής ρίζας ονομασία του, ( Γάνος = Λαμπερός και Δέρμα ) χαρακτηρίζει την μακρά ιστορία του στα βάθη των αιώνων τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες από τον Γαληνό, τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη που το χρησιμοποιούσαν κατά κόρων, όσο και δυσεύρετο και αν τους ήταν.

Το συγγραφικό δημοσιευμένο έργο που αναφέρεται στις θεραπευτικές του ιδιότητες ( Κλινικές μελέτες in Vivo & in Vitro ) είναι τεράστιο.

Υπάρχουν αναφορές από τότε και αποδείξεις για την δράση του σε όλη την επιστημονική κοινότητα της κλασικής και εναλλακτικής ιατρικής και σε όλο τον κόσμο.

Μοναδικό μειονέκτημα μέχρι και πρόσφατα ήταν η δυσκολία ανεύρεσης και συλλογής του.

Είναι ένας αυτοφυές  μύκητας που φύεται σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες αφενός και αφετέρου η ανάπτυξη του έχει μεγάλη διάρκεια.

Σήμερα υπάρχουν οργανικές και βιολογικές καλλιέργειες στις εγκαταστάσεις της DXN που κατόρθωσαν να έχουν διατηρήσει όλε τις θεραπευτικές ιδιότητες του αναλλοίωτες και παράλληλα να επιλέγουν τον χρόνο συγκομιδής που προσφέρει το μέγιστο βαθμό δραστικότητας.


Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, Reishi Gano, Ganocelium, Ling Zhi ) χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα στην ιατρική και μάλιστα είναι και θεραπευτικό ιδιοσκεύασμα που αναγράφεται από το εθνικό τους συνταγολόγιο.


Σήμερα στην Ελλάδα εισάγεται συσκευασμένο από την DXN Pharmaceutical σε πολλές μορφές που διευκολύνουν τον κάθε ένα μας να προσαρμόσει το δασολογικό σχήμα που έχει ανάγκη. ( Πρόληψη – Θεραπεία )

Αναλυτικά:

      I.            Δραστικά συστατικά.

Αποτελείται κυρίως από τριτερπενοειδή (γανοντερικό οξύ, λουσιντεμικό { Πολλές κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι σε αυτό οφείλει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας του }  οξύ, μεθυλο-γανοντερικό οξύ), πολυσακχαρίτες (GLP-(L) 1, GLP-(L) 2), νουκλεοτίδια, στερόλες (εργοστερόλη, υπεροξείδιο εργοστερόλης κ.α.), στεροειδή, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες / πεπτίδια και ιχνοστοιχεία. Μελέτες έδειξαν ότι οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες και ειδικά οι β-D-γλυκάνες είναι τα πιο δραστικά συστατικά

   II.            Προσαρμόγονο βότανο.

Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή.

Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος.

Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C).
Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.

Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα συστατικά του αντικειμενικά μοναδικού ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ( Ganoderma Lucidum, Reishi Gano, Ganocelium, Ling Zhi ) είναι υδατοδιαλυτά με αποτέλεσμα τα πλεονάσματα να αποβάλλονται από τις φυσιολογικές διαδρομές του ανθρώπινου σώματος  ( Ουροποιητικό, Γαστρεντερικό, Δέρμα. )



III.            Τρόπος δράσης.

Το Ganoderma Lucidum έχει να κάνει με την αποκατάσταση αρχικά της καλής κυκλοφορίας του αίματος. ( Κυκλοφορικό σύστημα )

Αμέσως μετά βελτιώνοντας την ποιότητα του αίματος και εμπλουτίζοντας το με τα θεραπευτικά, θρεπτικά συστατικά που περιέχει, επιτυγχάνει την απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων όπου και να βρίσκονται αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθρός της υγείας είναι η απόφραξη των τριχωδών αγγείων με κατά συνέπεια να μην πραγματοποιείται η απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων σωστά αφού δεν φτάνει οξυγόνο και τροφή σε αυτά.

Συστατικά που μεταφέρονται με το αίμα.
Έτσι εκτός από το δέρμα που είναι ορατό ότι γερνά, ( Ρυτίδες, Χαλάρωση, Στίγματα, Αφυδάτωση ) όλα τα συστήματα και τα όργανα του σώματος παθαίνουν το ίδιο.

IV.            Ανοσοποιητικό σύστημα & η ενίσχυση του.

Το μοναδικό ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi )  ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro).

Τα γανοντερικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά in vitro, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα G. lucidum φάνηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK) Συνοψίζοντας η διατήρηση του ανοσοποιητικού σε υψηλά  επίπεδα, αποτρέπει επιβλαβή νοσήματα που δημιουργούν, φλεγμονές, θρομβώσεις, επιβλαβής οργανικές δυσλειτουργίες.

   V.            Κλινική μελέτη σε διάφορες παθήσεις των ανθρωπίνων συστημάτων.

Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) έχει κλινικά μελετηθεί in VIVO & in VITRO σε όλα τα συστήματα και όργανα του ανθρωπίνου σώματος με άριστα και διαρκεί αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία.

Κύρια στο καρδιαγγειακό σύστημα ( Πρώτο στην θνησιμότητα παγκόσμια ) το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) με τα συστατικά του που προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος.

Σε κουνέλια και αρουραίους που δόθηκε εκχύλισμα Ganoderma lucidum (GLE), η συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκαν και η δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στα απαγωγά νεφρικά σωληνάρια περιορίστηκε.

Το εκχύλισμα δεν μείωσε τον καρδιακό ρυθμό σε αυτά τα ζώα, αν και υπήρξε σαφής δοσοεξαρτώμενη υπόταση.

Ο μηχανισμός των υποτασικών δράσεων του Ganoderma lucidum αποδόθηκε σε κεντρική αναστολή της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπέρταση, υπόταση, η χοληστερόλη και τα τριγλικεριδια πέρα της δυσλειτουργίας που προκαλούν στο καρδιαγγειακό σύστημα επηρεάζουν και αλλά συστήματα και όργανα του οργανισμού όπως νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, αδένες κτλ.

Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ  ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) ακόμα έχει και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro).

Τα γανοντερικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά in vitro, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα του ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ  ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) φάνηκε ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK)

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να πούμε τεκμηριωμένα και για το Νευρικό σύστημα που επηρεάζεται από τον ζαχαρώδη διαβήτη άμεσα, αλλά και από άλλους παράγοντες.

Επίσης για το μυοσκελετικό σύστημα, που η κακή αιμάτωση και οι θρόμβοι επιφέρουν ατροφίες του, φλεγμονές, πόνους ( Ρευματισμοί, Αρθρίτιδες ) και τέλος στο Γαστρεντερικό και Ουροποιητικό. ( Γαστρίτιδες, Παλινδρόμηση, Έλκος Αιμορροΐδες και Προστάτης, Κυστίτιδες, νοσήματα των νεφρών )

Τέλος το μοναδικο ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) έχει δοκιμαστεί κλινικά και σε νεοπλασίες.

Το Ganoderma lucidum, σε επιθετικές μορφές καρκίνου, ενισχύει την επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου και εμποδίζει την εξάπλωση τους.

Εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας τη δράση της φαρμακευτικής θεραπείας, σε τοπικό επίπεδο.

Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα. Ομαλοποιεί επίσης τις άλλες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις πιθανότητες των άλλων συστηματικών επιπλοκών


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail  g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

VI.            Πηγές   πληροφόρησης.
  • Boh B, Berovic M, Zhang J, Zhi-Bin L. Ganoderma lucidum and its pharmaceutically active compounds. Biotechnol Annu Rev. 2007; 13:265-301
  • Calviño E, Manjón JL, Sancho P, Tejedor MC, Herráez A, Diez JC. Ganoderma lucidum induced apoptosis in NB4 human leukemia cells: involvement of Akt and Erk. J Ethnopharmacol. 2010 Mar 2;128(1):71-8
  • Chan WK, Cheung CC, Law HK, Lau YL, Chan GC. Ganoderma lucidum polysaccharides can induce human monocytic leukemia cells into dendritic cells with immuno-stimulatory function. J Hematol Oncol. 2008; 21:1-9
  • Chen LW, Wang YQ, Wei LC, Shi M, Chan YS. Chinese herbs and herbal extracts for neuroprotection of dopaminergic neurons and potential therapeutic treatment of Parkinson's disease. CNS Neurol Disord Drug Targets. 2007;6(4):273-81
  • Chen X, Hu ZP, Yang XX, Huang M, Gao Y, Tang W, Chan SY, Dai X, Ye J, Ho PC, Duan W, Yang HY, Zhu YZ, Zhou SF. Monitoring of immune responses to a herbal immuno-modulator in patients with advanced colorectal cancer. Int Immunopharmacol. 2006; 6(3):499-508
  • Chu QP, Wang LE, Cui XY, Fu HZ, Lin ZB, Lin SQ, Zhang YH. Extract of Ganoderma lucidum potentiates pentobarbital-induced sleep via a GABAergic mechanism. Pharmacol Biochem Behav. 2007; 86(4):693-8
  • Gao Y, Tang W, Dai X, Gao H, Chen G, Ye J, Chan E, Koh HL, Li X, Zhou S. Effects of water-soluble Ganoderma lucidum polysaccharides on the immune functions of patients with advanced lung cancer. J Med Food. 2005;8 (2):159-68
  • Gao Y, Zhou S, Jiang W, Huang M, Dai X. Effects of ganopoly (a Ganoderma lucidum polysaccharide extract) on the immune functions in advanced-stage cancer patients. Immunol Invest. 2003; 32(3):201-15
  • Hajjaj H, Macé C, Roberts M, Niederberger P, Fay LB. Effect of 26-oxygenosterols from Ganoderma lucidum and their activity as cholesterol synthesis inhibitors. Appl Environ Microbiol. 2005; 71(7):3653-8
  • Hijikata Y, Yamada S, Yasuhara A. Herbal mixtures containing the mushroom Ganoderma lucidum improve recovery time in patients with herpes genitalis and labialis. J Altern Complement Med. 2007; 13(9):985-7
  • Hijikata Y, Yasuhara A, Sahashi Y. Effect of an herbal formula containing Ganoderma lucidum on reduction of herpes zoster pain: a pilot clinical trial. Am J Chin Med. 2005; 33(4):517-23
  • Hu H, Ahn NS, Yang X, Lee YS, Kang KS. Ganoderma lucidum extract induces cell cycle arrest and apoptosis in MCF-7 human breast cancer cell. Int J Cancer. 2002; 102(3):250-3
  • Lai CS, Yu MS, Yuen WH, So KF, Zee SY, Chang RC. Antagonizing beta-amyloid peptide neurotoxicity of the anti-aging fungus Ganoderma lucidum. Brain Res. 2008; 1190:215-24
  • Lee SY, Rhee HM. Cardiovascular effects of mycelium extract of Ganoderma lucidum: inhibition of sympathetic outflow as a mechanism of its hypotensive action. Chem Pharm Bull (Tokyo). 1990; 38(5):1359-64.
  • Li Y, Yang Y, Fang L, Zhang Z, Jin J, Zhang K. Anti-hepatitis activities in the broth of Ganoderma lucidum supplemented with a Chinese herbal medicine. Am J Chin Med. 2006;34(2):341-9.
  • Lin ZB. Cellular and molecular mechanisms of immuno-modulation by Ganoderma lucidum. J Pharmacol Sci. 2005; 99(2):144-53
  • Seto SW, Lam TY, Tam HL, Au AL, Chan SW, Wu JH, Yu PH, Leung GP, Ngai SM, Yeung JH, Leung PS, Lee SM, Kwan YW. Novel hypoglycemic effects of Ganoderma lucidum water-extract in obese/diabetic (+db/+db) mice. Phytomedicine. 2009; 16(5):426-36
  • Wachtel-Galor S, Tomlinson B, Benzie IF. Ganoderma lucidum ("Lingzhi"), a Chinese medicinal mushroom: biomarker responses in a controlled human supplementation study. Br J Nutr. 2004; 91(2):263-9
  • Weng CJ, Chau CF, Yen GC, Liao JW, Chen DH, Chen KD. Inhibitory effects of ganoderma lucidum on tumorigenesis and metastasis of human hepatoma cells in cells and animal models. J Agric Food Chem. 2009; 57(11):5049-57
  • Xie JT, Wang CZ, Wicks S, Yin JJ, Kong J, Li J, Li YC, Yuan CS. Ganoderma lucidum extract inhibits proliferation of SW 480 human colorectal cancer cells. Exp Oncol. 2006; 28(1):25-9
  • Yuen JW, Gohel MD. Anticancer effects of Ganoderma lucidum: a review of scientific evidence. Nutr Cancer. 2005; 53(1):11-7
  • Zhang HN, Lin ZB. Hypoglycemic effect of Ganoderma lucidum polysaccharides. Acta Pharmacol Sin.

Καταλήγοντας το βέβαιο αντικειμενικά  είναι ότι το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) δεν είναι ένα ακόμα θαυματουργό βότανο που απλά η φύση απλόχερα μας προσφέρει.

Είναι  η λύση του μέλλοντος και ας ήταν γνωστό από το παρελθών.

Είναι το βότανο που χωρίς παρενέργειες μόνο καλό κάνει στον οργανισμό διατηρώντας τον νέο.

Είναι το βότανο τέλος της αιωνιότητας αρκεί να το πιστέψουμε και να εξοπλιστούμε με υπομονή και επιμονή.



Μελέτη, συγκέντρωση βιβλιογραφίας:
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail  g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Διαβάστε ακόμα:  . . . γιατί GANODERMA LUCIDUM ?  &  Μορφές και τρόποι λήψης του ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ.   &  GANODERMA LUCIDUM & Ενδείξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα