Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

coconut oil ή Λάδι καρύδας.

Οι άγνωστες χρήσεις του coconut oil στην ομορφιά και στην διατροφή

Το λάδι καρύδας στην μαγειρική έχει γίνει πολύ μόδα και σίγουρα όλο και κάποιες από εσάς το έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
 

Όμως, αλήθεια γνωρίζετε όλες τις χρήσεις του;
Δείτε πώς μπορεί να το βάλτε σε ένα χυμό smoothie αλλά και να λευκάνετε τα δόντια σας.

Δέρμα:
Το λάδι καρύδας είναι ότι καλύτερο για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.
Δρα ως ήπιο αντηλιακό ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης.

Μαλλιά:
Απλώστε λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά σας και θα βάλετε ένα τέλος στο φριζάρισμα, στις αγριεμένες άκρες αλλά τα βοηθήσετε να μακρύνουν κιόλας.

Αντί για κρέμα ξυρίσματος ή για ντεμακιγιάζ:
Χρησιμοποιείστε το ως τζελ ξυρίσματος, για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ή βάλτε του λίγη ζάχαρη και κάντε φυσική απολέπιση σώματος.

 
Για να λευκάνετε τα δόντια σας:
Πάρτε μια κουταλιά λάδι καρύδας (μοιάζει με βούτυρο) και δαγκώστε το για 5 λεπτά.
Βοηθά στη λεύκανση των δοντιών, δίνει μια φρέσκια αναπνοή και ταυτόχρονα θα τραβήξει τις τοξίνες από το στόμα σας.
Πρόκειται για μια αρχαία συνήθεια των Ινδών.

Καθαρίστε τις πληγές:
Το λαυρικό οξύ που περιέχει σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Καφές:
Προσθέστε λίγο λάδι καρύδας στον καφέ και θα δείτε ότι θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας.

Τηγανητά:
Προτιμείστε να τηγανίσετε με λάδι καρύδας ακόμα και να φτιάξετε ποπ κορν.
Το λάδι καρύδας βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και θα μειώσει τις θερμίδες.

Smoothies:
Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στο smoothie σας. Θα σας δώσει πολύ ενέργεια!




Διαβάστε ακόμα: Το λάδι καρύδας & 4 καλλυντικές χρήσεις του   &  Μυστικά ομορφιάς με άρωμα... καρύδας!

Πηγή: .queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα