Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Γυναικείος κόλπος

Αλήθειες και ψέματα για τον γυναικείο κόλπο

Πώς θα πρέπει μια γυναίκα να περιποιείται

τον κόλπο της;

Χρειάζεται μόνο ζεστό νερό και σαπούνι ή κάτι περισσότερο;

Εμείς οι γυναίκες είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε λίγο παραπάνω από τους άντρες για τα γεννητικά μας όργανα.
Λόγω «κατασκευής», αλλά και λόγω περιόδου, συχνά φοβόμαστε ότι πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα και την περιποίηση του γυναικείου κόλπου.

Η ιστοσελίδα Huffington Post προσπαθεί με σχετικό δημοσίευμα να κάνει τις γυναίκες να αισθανθούν άνετα με το σώμα τους και με τα γεννητικά τους όργανα και τις συμβουλεύει να αποφεύγουν τις υπερβολές...

Έχουμε ακούσει ότι οι γυναίκες που τρώνε ανανά έχουν «μυρωδάτο» κόλπο, ότι ο κόλπος μυρίζει διαφορετικά αν η γυναίκα είναι χορτοφάγος ή κρεατοφάγος...
Υπάρχουν και τα «γιατροσόφια» που συμβουλεύουν, ότι, αν μια γυναίκα βάλει για μια ώρα ένα ταμπόν εμποτισμένο με γιαούρτι στον κόλπο της, θα καταφέρει να κρατήσει μακριά τα επικίνδυνα βακτήρια!


Όλα είναι μύθος, σύμφωνα με το δημοσίευμα!
Ζεστό νερό και σαπούνι και πλύσιμο χωρίς υπερβολές, αν δεν είστε μαραθωνοδρόμοι (αν δηλαδή δεν τρέχετε συνεχώς στον ήλιο με συνέπεια να ιδρώνετε πολύ), είναι τα μόνα που χρειάζεται μια γυναίκα για να είναι «παντού» καθαρή!

Όσο για την αποτρίχωση με κερί ή για το ξύρισμα στα «κρυφά» γυναικεία σημεία, αυτό είναι προσωπική υπόθεση της κάθε μιας από μας.
Τα βακτήρια, οι τοπικές μολύνσεις, οι φαγούρες και οτιδήποτε άλλο μας ενοχλεί στον κόλπο, λύνεται απλά με μια επίσκεψη στον γιατρό.
Μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε, να ξυρίζουμε τα γεννητικά μας όργανα όποτε εμείς θέλουμε και να θυμόμαστε ότι είναι δικά μας και έχουμε τον τελευταίο λόγο για το σώμα μας και για τον κόλπο μας!
 
 
 
 
 
 
 
πηγή: protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα