Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Λίπος στην κοιλιά ?


   

Οι κίνδυνοι που κρύβει το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά


Η επίπεδη κοιλιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας και κάθε άνδρα. Δεν είναι μόνο ελκυστικό χαρακτηριστικό για την εμφάνισή μας αλλά και σημάδι καλής υγείας.

 
Δείτε τρεις καλούς λόγους να απαλλαγείτε άμεσα από το επίμονο λίπος στην κοιλιά.

1. Είναι χειρότερο από άλλα είδη λίπους
Το λίπος που υπάρχει, για παράδειγμα, στους μηρούς δεν είναι «βιολογικά ενεργό» όπως το κοιλιακό λίπος, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Λειτουργεί περισσότερο σαν όργανο ή σαν αδένας, καθώς παράγει ορμόνες που επηρεάζουν κυρίως την όρεξη και το μεταβολισμό, όπως η λεπτίνη και η αδιπονεκτίνη.
Παράλληλα, το λίπος στην κοιλιά διαταράσσει τη λειτουργία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2.

2. Βλάπτει την καρδιά
Το κοιλιακό λίπος συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή κυτοκινών.
Αυτές οι πρωτεΐνες είναι στενά συνδεδεμένες με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Οι αυξημένες κυτοκίνες αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια, καθώς προωθούν την αντίσταση στην ινσουλίνη και την εκδήλωση εμμένουσας φλεγμονής.

3. Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου
Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, καθώς το σώμα τους παράγει περισσότερα οιστρογόνα, τα οποία τροφοδοτούν τα καρκινικά κύτταρα του μαστού.
Παράλληλα, οι γυναίκες που βρίσκονται σε προ-εμμηνοπαυσιακό στάδιο και διαθέτουν περισσότερο λίπος συσσωρευμένο στην κοιλιά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, ασχέτως της παραγωγής οιστρογόνων.


Διαβάστε ακόμα: 
Η απώλεια βάρους βελτιώνει τη ζωή των διαβητικών   &  Αίτια και θεραπείες του διαβήτη.  &  Η δίαιτα που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

 

Πηγή: onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα