Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η καφεΐνη σκοτώνει ?

Υγεία
Δείτε πόσες κούπες καφέ μπορεί να σας σκοτώσουν (online calculator)

Η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να είναι κάτι σπάνιο να συμβεί, αλλά αν αναλογιστεί κανείς το πόσα ροφήματα από αυτά που καταναλώνουμε καθημερινά περιέχουν καφεΐνη, τότε, ίσως ο κίνδυνος να είναι μεγαλύτερος από ότι φαντάζεστε.

Εκτός από τον καφέ που πίνουμε, τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και άλλα ροφήματα, όπως το τσάι, περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες καφεΐνης.
Τώρα, υπάρχει ο τρόπος να ξέρετε ακριβώς πόση καφεΐνη "αντέχει" οργανισμός σας, προτού υποστείτε τις σοβαρές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσής της.
Πατήστε ΕΔΩ για να υπολογίσετε την ποσότητα από το κάθε ρόφημα την οποία αντέχει το σώμα σας προτού καταρρεύσετε από την υπερβολική δόση καφεΐνης.

Σημειώσεις:
-Πληκτρολογήστε με αγγλικούς χαρακτήρες τον τύπο του ροφήματος. Αυτόματα θα εμφανιστούν οι επιλογές για το κάθε ρόφημα π.χ. για τον καφέ (coffee) θα εμφανιστούν επιλογές για καφέ τύπου espresso, στιγμιαίο (instant) κλπ.
Το ίδιο ισχύει και αν πληκτρολογήσετε κάποιο αναψυκτικό ή ενεργειακό ποτό ή ρόφημα.
-Συμπληρώστε στο επόμενο πεδίο το σωματικό σας βάρος και επιλέξτε την ένδειξη "Kilos".
-Πατήστε την επιλογή "How Much Will Kill Me" και θα δείτε την ποσότητα από το ρόφημα που επιλέξατε, η οποία μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για εσάς!
Η καφεΐνη δρα ως διεγερτικό στο σώμα και έχει κάποιες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, καθώς έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί δυνητικά προστάτη κατά της νόσου του Πάρκινσον και ακόμη και ορισμένων μορφών καρκίνου.
Οι ασφαλείς δόσεις καφεΐνης συνήθως έχουν όριο τα 200mg με 300mg την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2-4 κούπες καφέ.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η υπέρβαση αυτού του ορίου κατά 200-300mg επιπλέον προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αϋπνία, νευρικότητα, ανησυχία, ευερεθιστότητα, στομαχικές διαταραχές, ασυνήθιστα γρήγορο και ακανόνιστο καρδιακό παλμό, μυϊκούς σπασμούς, και σε σοβαρές περιπτώσεις, σπασμωδικές κρίσεις και θάνατο.
Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης κάνει το κεντρικό νευρικό σύστημα του σώματος να έρχεται σε μια κατάσταση υπερβολικής διέγερσης (δηλητηρίαση από καφεΐνη).
Το σώμα θα προσπαθήσει στη συνέχεια να αποβάλει την καφεΐνη όταν καταλάβει ότι υπάρχει σε υψηλές συγκεντρώσεις στον οργανισμό, ακριβώς όπως κάνει όταν προσπαθεί να απαλλαγεί από την υπερβολική δόση αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα: Τα πιο ανησυχητικά δεδομένα για την καφεΐνη  &   Ροφήματα με καφεΐνη.  &   με καφεΐνη.

 

Πηγή: onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα