Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

επικίνδυνες τροφές για τροφική δηλητηρίαση

Οι πέντε πιο «επικίνδυνες» τροφές για τροφική δηλητηρίαση

Μάθετε ποιες είναι...

Όσοι έχουν περάσει στη ζωή τους, έστω και μία φορά τροφική δηλητήριαση, σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουν να βιώσουν ξανά.
Η τροφική δηλητηρίαση μπορεί να «χτυπήσει»  με διάφορες μορφές, όπως είναι η σαλμονέλα, όταν τα σκεύη και τα εξαρτήματα της κουζίνας δεν έχουν καθαριστεί καλά, με το βακτήριο Εσερίχια κόλι αν το κρέας δεν έχει μαγειρευτεί καλά, ή
με τη λιστέρια.
Σύμφωνα με το «Centers for Disease Control and Prevention», κάθε χρόνο, περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση και περίπου 4.000 από αυτούς χάνουν τη ζωή τους από ασθένεια που κολλανε μέσω των τροφών.

Αυτά είναι τα 5 πιο επικίνδυνα τρόφιμα


Λαχανάκια
Τα λαχανάκια καθαρίζονται πάρα πολύ δύσκολα και μεγαλώνουν σε ζεστό και υγρό κλίμα, το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια.
Οι ειδικοί συστήνουν να μείνετε τελείως μακριά από το συγκεκριμένο είδος λαχανικών. 
 
Σε συχνή εστία μικροβίων μετατρέπονται τα πεπόνια γιατί συνήθως δεν πλένονται καλά πριν καταναλωθούν.
Το μαχαίρι που κόβει την σάρκα του πεπονιού ενδέχεται να φέρει μικρόβια από την άπλυτη φλούδα και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Καλό θα είναι να καθαρίσετε τελείως την φλούδα ή να την πλύνετε καλά με σφουγγάρι.


Νωπό γάλα
 Το νωπό γάλα αν και ιδιαίτερα θρεπτικό, είναι επικίνδυνο για τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, όταν δεν τηρούνται αυστηροί κανόνες και δεν ελέγχεται συνεχώς από το άρμεγμα των ζώων ως την κατανάλωσή του.
Η κατανάλωση άβραστου γάλακτος συνδέεται κυρίως με τον κίνδυνο μετάδοσης μελιταίου πυρετού των ζώων στον άνθρωπο.
Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την προσβολή από μελιταίο πυρετό, που οφείλεται στη βρουκέλλα "Brucella melitensis", είναι το άβραστο γάλα της κατσίκας.
Οι ειδικοί λένε ότι πίνοντας κανεί το νωπό γάλα, είναι σαν να τρώει ωμό κρέας.Ο τόνος
Όλα τα ψάρια πρέπει να μπαίνουν αμέσως στο ψυγείο, με το που βγουν έξω από το νερό. Ένας λόγος παραπάνω για τον τόνο και το σκουμπρί που ανήκουν στα ψάρια που συνήθως μολύνονται από την σκομπροτοξίνη, μία τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει σε όποιον καταναλώσει τα μολυσμένα τρόφιμα, εξάψεις, πονοκεφάλους και κράμπες.
Ο τόνος αποθηκεύεται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία μετά την αλίευσή του και όταν είναι φρέσκος, μπορεί να απελευθερώσει αυτή την τοξίνη, η οποία δεν μπορεί να καταστραφεί με το μαγείρεμα.Τα μούρα
Αν μαζεύετε φρέσκα μούρα, μην παραλείψετε να τα πλύνετε σχολαστικά.
Το ίδιο ισχύει και για τα κατεψυγμένα μούρα.
Έχουν βρεθεί μολυσμένα με ηπατίτιδα Α κατεψυγμένα μούρα.


Διαβάστε ακόμα:  Ποιες τροφές πρέπει να προσέχετε για να μην πάθετε δηλητηρίαση   &    Τι να προσέξετε για να μη χαλάσουν οι διακοπές σας  &  Αλλαντίαση.
πηγή: .protothema.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα