Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

στηθόδεσμος & καρκίνου του μαστού

Έρευνα:
Ο στηθόδεσμος δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι η χρήση στηθόδεσμου ενδέχεται να σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να το αναιρέσει αυτό.
Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δεν έχει σημασία αν μια γυναίκα φοράει στηθόδεσμο, τι είδους και πόσες ώρες μέσα στη μέρα, όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Η επιδημιολογική μελέτη έρχεται να διαλύσει τις κατά καιρούς φοβίες των γυναικών ότι μπορεί να παίζει ρόλο στην υγεία των μαστών τους το αν θα φορούν σουτιέν (κυρίως αυτά με ειδική ενίσχυση) ή όχι.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λου Τσεν του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention" της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών για τον Καρκίνο, μελέτησαν περίπου 1.500 γυναίκες ηλικίας 55 έως 74 ετών (όλες μετά την εμμηνόπαυση), από τις οποίες τα δύο τρίτα είχαν καρκίνο του μαστού και οι υπόλοιπες όχι.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι επιστήμονες έκαναν προσωπικές συνεντεύξεις, συνέλεξαν πλήθος πληροφοριών για το ιατρικό ιστορικό και ειδικότερα για τις συνήθειες κάθε γυναίκας, όσον αφορά την χρήση ή μη στηθόδεσμων.
Δόθηκε έμφαση στο πότε ακριβώς κάθε γυναίκα ξεκίνησε να φοράει σουτιέν, τι είδους (σκληρό ή μαλακό), τι μέγεθος, αν οι συνήθειές της σε αυτό το θέμα είχαν αλλάξει στην πορεία της ζωής της κ.α.
Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι ο στηθόδεσμος από καμία άποψη δεν αποτελεί παράγοντα αυξημένου κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού.
Η διαπίστωση αυτή «πρέπει να καθησυχάσει τις γυναίκες που φορούν στηθόδεσμο», ανέφεραν οι ερευνητές.
Τα τελευταία χρόνια είχαν εκφραστεί κάποιες ανησυχίες μήπως για τη συχνότερη εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις ανεπτυγμένες χώρες, σε σχέση με τις φτωχότερες, παίζει ρόλο ότι στις πρώτες οι γυναίκες φοράνε συχνότερα σουτιέν.
Η νέα μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος να «ενοχοποιούνται» ούτε τα σουτιέν με μπανέλες (για τα οποία είχν εκφραστεί οι περισσότεροι φόβοι), ούτε κανένα άλλο είδος στηθόδεσμου.



Διαβάστε ακόμα: Κληρονομικότητα στον καρκίνο & την γυναίκα  &  Xημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του μαστού δημοσίευσαν επιστήμονες  &  Η δίαιτα που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού  &  Η διατροφή που νικάει τον καρκίνο!  &  Μεταστάσεις του καρκίνου και Γανοδερμα.  &  Νεοπλασία  


πηγή:  .enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα