Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λευκά δόντια ?

Τέσσερις φυσικοί τρόποι για πιο λευκά δόντια.  
Θέλετε πιο λευκά δόντια για ένα χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση;

Δεν είστε οι μόνοι.
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια σειρά από επιλογές/θεραπείες λεύκανσης για να λευκάνουν τα δόντια τους και να αντιστρέψουν αυτό που συμβαίνει φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

 
Η λάμψη των δοντιών ενός ατόμου μπορεί να μειωθεί λόγω των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνει σε βάθος χρόνου, όπως ο καφές, το κρασί, τα αναψυκτικά, τα μούρα κ.α. Ο αποχρωματισμός των δοντιών είναι δυστυχώς μέρος της διαδικασίας γήρανσης.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες για τον αποχρωματισμό των δοντιών εδώ και πολλά χρόνια.
Μερικές είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες, και άλλες εγκυμονούν ακόμη και κινδύνους, όπως η διάβρωση του σμάλτου των δοντιών σας.
Εφόσον τις χρησιμοποιείτε με μέτρο, υπάρχουν ορισμένες φυσικές επιλογές που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές για εσάς, αν και απαιτούν υπομονή και προσοχή.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Μαγειρική σόδα
Είναι ένα φυσικό λευκαντικό δοντιών που χρησιμοποιείται ακόμα και σε προϊόντα του εμπορίου.
Δοκιμάστε το συνδυασμό της μαγειρικής σόδας με υπεροξείδιο του υδρογόνου για να δημιουργήσετε μια "πάστα" καθαρισμού.
Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά χαμηλού κινδύνου, αν και μερικές πάστες του εμπορίου που τη χρησιμοποιούν, μπορεί να καταστρέψουν το σμάλτο των δοντιών.

Φρούτα και λαχανικά
Μπορείτε να μασήσετε καλά, τραγανά φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα και το σέλινο, για να απομακρύνετε με φυσικό τρόπο τους λεκέδες στα δόντια σας.
Το όφελος από αυτά τα τρόφιμα είναι ότι έχουν ακριβώς τη σωστή υφή και ότι "τρίβουν" τα δόντια σας χωρίς να καταστρέφουν το σμάλτο.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης πολύ χαμηλού κινδύνου, αν και τα κιτρικά οξέα σε ορισμένα φρούτα μπορεί να βλάψουν το σμάλτο με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν τα καταναλώνετε σε υπερβολικές ποσότητες.

Μηλόξυδο
Είναι μια δημοφιλής λύση για την αφαίρεση των λεκέδων από τα δόντια, και είναι αποτελεσματική, εφόσον είστε συνεπείς.
Το μηλόξυδο έχει ποσότητες οξέων, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αφαίρεση λεκέδων που προκαλούνται από τη νικοτίνη και τον καφέ, δύο από τις πιο κοινές αιτίες αποχρωματισμού των δοντιών.
Θα χρειαστεί να κάνετε μερικές πλύσεις ή μπουκώματα με μηλόξυδο καθημερινά για περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα πριν να δείτε διαφορά στο χαμόγελό σας, αλλά η διαφορά αυτή θα είναι μεγάλη.
Αυτή είναι μια φυσική επιλογή που πρέπει να την εφαρμόζετε με προσοχή: το μηλόξυδο μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο, αν δεν το χρησιμοποιείτε με μέτρο!

 
Καρυδέλαιο
Το λάδι καρύδας έχει ήδη πιστούς "οπαδούς" και τώρα μπορεί να κερδίσει ακόμα περισσότερους, καθώς, εκτός των άλλων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην λεύκανση των δοντιών.
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το πετύχετε αυτό.
Ο πρώτος είναι απλά να τρίψετε με την άκρη μιας πετσέτας λίγο καρυδέλαιο στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα, έτσι ώστε να έρεθει σε άμεση επαφή με ήδη καθαρισμένα -από άλλα υπολείμματα- δόντια.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνετε "μπουκώματα" με καρυδέλαιο για 5-10 λεπτά.
Ο τρίτος (και ίσως πιο βολικός τρόπος) είναι να βάλετε λάδι καρύδας σε μια οδοντόβουρτσα και να βουρτσίστε τα δόντια σας καλά.

Διαβάστε ακόμα:
Ποιες τροφές κιτρινίζουν τα δόντια  &  Διατροφή για γερά δόντια και ωραίο χαμόγελο!  


 

Πηγή: .onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα