Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

βιταμίνης Ε

Οχύρωσε τον οργανισμό σου:

Οι 10 κορυφαίες πηγές βιταμίνης Ε


Βάλε τώρα τη «βιταμίνη του σεξ» στη ζωή σου
 
Μπορεί μέχρι τη δεκαετία του '60 οι επιστήμονες να αμφιταλαντεύονταν για το αν η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητο συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, πλέον όμως έχει αποδειχθεί πως είναι κάθε άλλο παρά περιττή. Άλλωστε, η έλλειψη τοκοφερόλης, όπως αλλιώς ονομάζεται λόγω της ιδιότητάς της να βοηθά στην αύξηση της γονιμότητας, μπορεί να προκαλέσει στείρωση ή ακόμα και προβλήματα στο μυϊκό και νευρικό μας σύστημα.
Επιπλέον, αποτελεί ένα αποτελεσματικότατο αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό, καθιστώντας την μοναδική και αναντικατάστατη. Εμπλούτισε τώρα κιόλας την διατροφή σου με την βασική αυτή βιταμίνη, βρίσκοντάς την στις παρακάτω τροφές.

1.Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε.
Αν δεν σου αρέσουν στη γεύση μπορείς πολύ εύκολα να αντικαταστήσεις με γάλα αμυγδάλου.
Πάντως σίγουρα το καλύτερο για εσένα θα είναι να τα καταναλώσεις ωμά.

2.Ηλιόσποροι
Μπορείς γενικά να καταναλώνεις σπόρους που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, όπως οι ηλιόσποροι, η κολοκύθα και το σουσάμι.
Στην ουσία, τρώγοντας μόνο το ¼ του φλιτζανιού ηλιόσπορους παίρνεις το 90,5% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

3.Σπανάκι
Το σπανάκι μπορεί να μην είναι το πρώτο λαχανικό που θα προσθέσεις στη σαλάτα σου όμως θα έπρεπε, αφού είναι είναι μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου αλλά και βιταμίνης Ε.
Μόλις ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι σου παρέχει με περίπου το 20% των ημερήσιων αναγκών σου στην εν λόγω βιταμίνη.

4.Αβοκάντο
Γενικότερα, ξέρουμε πως δεν είναι και ιδιαίτερα συνηθισμένο στη μεσογειακή διατροφή μας, όμως αποτελεί μια από τις πιο νόστιμες και πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε.
Μάλιστα, είναι πανεύκολο να το ενσωματώσεις στη διατροφή σου, αφού μπορείς να προσθέσεις φέτες αβοκάντο στη σαλάτα σου ή στα σάντουιτς σου!

5.Φουντούκια
Τα φουντούκια μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας. Τρώγοντας μια μικρή ποσότητα μπορείς να καλύψεις περίπου το 20% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη Ε.

6.Μπρόκολο
Το μπρόκολο έχει θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης, αλλά αποτελεί επίσης και μια από τις πιο υγιεινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.
Μόλις ένα φλιτζάνι μπρόκολο θα σου δώσει το 4% των ημερήσιων αναγκών σου, ποσοστό χαμηλότερο από τα υπόλοιπα τρόφιμα της λίστας, όμως σίγουρα είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείς να φας καθημερινά.

7.Ελιές
Από το απλό ελαιόλαδο ως τον καρπό της ελιάς, προσθέτοντας αυτήν την εξαιρετική τροφή στη διατροφή σου καταφέρνεις να καλύψεις ένα μεγάλο ποσοστό της καθημερινής σου ανάγκης για βιταμίνη Ε.
Ένα φλιτζάνι ελιές μπορεί να σου δώσει περίπου το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας, φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις με το λάδι στα φαγητά σου.


8.Μαϊντανός
Ο μαϊντανός αποτελεί ένα εξαιρετικό μυρωδικό που μπορεί να δώσει τέλεια γεύση στα φαγητά σου, αλλά ταυτόχρονα και να σε γεμίσει με θρεπτικές ουσίες, ανάμεσα σε αυτές και η βιταμίνη Ε.
Δοκίμασε να προσθέσεις φρέσκο μαϊντανό σε σαλάτες και διάφορα πιάτα.
Ο ξερός μαϊντανός θα σου παρέχει επίσης μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης, όμως όσο πιο φρέσκο είναι ένα τρόφιμο, τόσο το καλύτερο.

9. Ψάρια
Τα ψάρια είναι από τις λίγες τροφές που περιέχουν τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία είναι και η βιταμίνη Ε.
Αν θελήσεις να εμπλουτίσεις τον οργανισμό με αυτή τη βιταμίνη μέσω αυτής της τροφής, προτίμησε κυρίως ψάρια όπως η πέστροφα, ο σολομός και η ρέγκα.



Διαβάστε ακόμα: Βιταμίνες.  &  Ψάρια.  &  Μία χούφτα ξηροί καρποί . . .  &  Αλήθειες και ψέματα για το ελαιόλαδο   


Πηγή: .queen.gr/
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα