Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αλόη & Σπυράκια

Γιατί είναι απαραίτητη η αλόη για να απαλλαγείτε


Η αλόη έχει χαρακτηριστεί ως «ραβί του παραδείσου» και «φυτό της ζωής». Χρησιμοποιείται στην Εναλλακτική Ιατρική εδώ και αιώνες και υπάρχουν περισσότερα από 400 διαφορετικά είδη.

Η φαρμακευτική αλόη, η γνωστή σε όλους Aloe vera, είναι όμως μοναδική και περιέχει 75 διαφορετικά ενεργά συστατικά.
Ένα από αυτά είναι η γλυκομαννάνη, ένας πολυσακχαρίτης με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Η αλόη χρησιμοποιείται ευρύτατα στη θεραπεία δερματικών παθήσεων αλλά και ως καλλυντικό για την περιποίηση της επιδερμίδας.
Εκτός από τη γλυκομαννάνη, η φαρμακευτική αλόη περιέχει επίσης σαπωνίνη, μια σύνθετη ουσία με αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες στην επιθεώρηση Journal of Dermatological Treatment κατέδειξε ότι η αλόη είναι πολύτιμος «σύμμαχος» ενάντια στα σπυράκια.
 Στη μελέτη συμμετείχαν 60 άτομα με ήπιας ή σοβαρότερης μορφής ακμή και οι ερευνητές τους χώρισαν σε δύο ομάδες: οι μισοί χρησιμοποίησαν κρέμα τοπικής εφαρμογής με ρετινοειδή και οι άλλοι μισοί ένα συνδυασμό της κρέμας με τζελ αλόης.

Η δοκιμή είχε διάρκεια 8 εβδομάδες.
Στη δεύτερη περίπτωση, τα σπυράκια φάνηκε να υποχωρούν ταχύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αλόη είναι ιδανική για να μειωθούν τα σημάδια ή οι ουλές της ακμής και όχι για να αντιμετωπιστεί ή ρίζα του προβλήματος ή να προληφθούν τα εξανθήματα στο μέλλον.


Διαβάστε ακόμα: Aloe vera:  &  Φρέσκια Αλόη τι Γνωρίζουμε  &  Ακμή.
 

Πηγή: onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα