Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πόνος στο στήθος


 Υγεία 
Προσοχή!
Τι σημαίνει ο πόνος στο δεξί μέρος του στήθους

Επειδή η καρδιά βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της θωρακικής κοιλότητας, οι άνθρωποι συνδυάζουν συνήθως τον πόνο στην περιοχή αυτή με καρδιακά προβλήματα.

Αυτό είναι σωστό, αλλά οι πόνοι στο στήθος δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται και το ίδιο ισχύει με τον ξαφνικό πόνο στο δεξί μέρος του στήθους.
Οι αιτίες του πόνου στη δεξιά πλευρά του θώρακα ποικίλουν.
Κυμαίνονται από απλές επιπτώσεις υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας μέχρι και λοιμώξεις και σοβαρές υποκείμενες ιατρικές ασθένειες.

Δείτε τι μπορεί να σημαίνει ένας πόνος στο δεξί μέρος του στήθους:

Ιογενής λοίμωξη
Η λοίμωξη από ιούς που είναι υπεύθυνοι για κρυολόγημα ή γρίπη συνδέεται συχνά με τον πόνο στη δεξιά του πλευρά στο στήθος.
Ο πόνος στο στήθος μπορεί να γίνει πιο έντονος με τη βαθιά αναπνοή και τον βήχα.

Γαστρίτιδα
Η φλεγμονή στην βλεννογόνο επίστρωση του στομάχου εμφανίζεται συνήθως μετά από νηστεία ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό άλγος και πόνο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Φλεγμονή του υπεζωκότα
Φλεγμονή στους ιστούς που περιβάλλουν τους πνεύμονες μπορεί να προκαλέσει πόνο στη δεξιά πλευρά του θώρακα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος επιδεινώνεται με τη βαθιά αναπνοή και τον βήχα.

Ασθένειες της χοληδόχου κύστης
Τα προβλήματα στην χοληδόχο κύστη συχνά εκδηλώνονται ως πόνοι στη δεξιά πλευρά του θώρακα και αυτό μπορεί να γίνει πιο αισθητό μετά την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λίπος.
Μπορεί επίσης να νιώσετε πόνο, αν πέτρες από τη χολή φράξουν τη χοληδόχο οδό.

Διαταραχές του πεπτικού συστήματος
Αυτές αφορούν τον οισοφάγο και συχνά εκδηλώνονται με "σφίξιμο" στο στήθος, το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Φλεγμονή του ήπατος και Ηπατίτιδα
Η φλεγμονή του ήπατος μπορεί να προκαλέσει αίσθημα "σκασίματος" στο στήθος, καθώς και πόνο στον δεξιό ώμο ή πόνο στην πίσω και δεξιά πλευρά του θώρακα.
Ομοίως, ο πόνος στη δεξιά πλευρά του θώρακα μπορεί να οφείλεται σε ηπατίτιδα, η οποία είναι μια ασθένεια που προκαλεί οίδημα και φλεγμονή του ήπατος.
Είναι απαραίτητο να κάνετε ιατρικές εξετάσεις για τη διάγνωση της ηπατίτιδας.

Δυσλειτουργία στο πάγκρεας
Μια πιθανή φλεγμονή του παγκρέατος μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακή διόγκωση που, με τη σειρά της, μπορεί να αντανακλά τον πόνο στο στήθος.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Είναι μια χρόνια κατάσταση κατά την οποία το περιεχόμενο του στομάχου ρέει πίσω μέχρι τον οισοφάγο.
Ο ερεθισμός στον οισοφάγο μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο στο στήθος.

Όγκοι στον θώρακα
Όγκοι που αναπτύσσονται μέσα στους πνεύμονες ή στις γύρω περιοχές μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Υπερβολική άσκηση
Οι επίπονες φυσικές δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση των μυών του στήθους μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στην δεξιά πλευρά του θώρακα.
Ο πόνος είναι πιθανόν να σχετίζεται με τραυματισμό των μυών και μπορεί να επιδεινωθεί με συγκεκριμένες κινήσεις.

Στρες
Το στρες μπορεί να επιδεινώσει διαταραχές του πεπτικού συστήματος, το οποίο οδηγεί σε πόνο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.
Μερικοί βασικοί παράγοντες στρες/άγχους είναι η δουλειά, το σχολείο, τυχόν προβλήματα στην οικογένεια ή/και προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων.

Μυικό τράβηγμα
Το τράβηγμα των μυών ή των συνδέσμων στο στήθος και οι τραυματισμοί στον θώρακα μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στην δεξιά πλευρά του στήθους.

Απόφραξη του οισοφάγου
Αυτό μπορεί να συμβεί από τροφές ή ποτά που καταναλώσατε και προκαλεί συμφόρηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην δεξιά πλευρά του στήθους σας.


 

Πηγή: .onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα