Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

"Ασπίδα" για πολλές ασθένειες το κρεμμύδι

 
Τα κρεμμύδια είναι κυρίως γνωστά για δύο πράγματα: την κακή αναπνοή και τα δάκρυα.
Γνωρίζατε όμως ότι τα ωμά κρεμμύδια έχουν και μοναδικές θεραπευτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, που καθαρίζουν και αποτοξινώνουν το σώμα μας, ενώ μας προστατεύουν και από σοβαρές νόσους;


Τα κρεμμύδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενώσεων του θείου, οι οποίες όχι μόνο δίνουν στα κρεμμύδια την χαρακτηριστική μυρωδιά τους, αλλά είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό αποτοξινωτικό.
Με περισσότερες από 100 τέτοιες ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται στο κυτταρικό τους τοίχωμα και ευθύνονται για τα δάκρυα στα μάτια μας όταν τα κόβουμε, τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών σοβαρών παθήσεων, από τον διαβήτη και την καρδιακή νόσο, μέχρι τον καρκίνο και το άσθμα.
 
Καρκίνος
Τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, όταν συνδυάζονται με την κουρκούμη.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Gastroenterology and Hepatology, οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε αυτά τα δύο συστατικά λειτουργούν "συνεργικά" και μειώνουν τόσο το μέγεθος όσο και τον αριθμό των προκαρκινικών όγκων στο έντερο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση πιθανών καρκινογόνων ουσιών από τον οργανισμό, επειδή περιέχουν ενώσεις θείου.
 
Καρδιακή νόσος
 
 
Όταν σκεφτόμαστε τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά μας, τα κρεμμύδια δεν είναι από εκείνες που μας έρχονται συνήθως στο μυαλό.
Ωστόσο, η κερσετίνη που περιέχουν, έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει σημαντικά την υψηλή αρτηριακή πίεση σε υπερτασικούς ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutrition.
Επιπλέον, τα κρεμμύδια μειώνουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, και μας βοηθούν να τις διατηρήσουμε πιο ελαστικές για περισσότερα χρόνια.
 
Διαβήτης
Η υψηλή κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης.
Το αιθέριο έλαιο του κρεμμυδιού (αλλυλο-προπυλο-δισουλφίδιο), έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει σε αυτήν τη μείωση και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνοντας την ποσότητα της ελεύθερης ινσουλίνης που είναι διαθέσιμη.
Το συγκεκριμένο δισουλφίδιο "ανταγωνίζεται" με την ινσουλίνη, η οποία είναι επίσης ένα δισουλφίδιο, για να φτάσουν στο ήπαρ, όπου η ινσουλίνη αδρανοποιείται.
Αυτός ο "ανταγωνισμός" είναι που οδηγεί σε αύξηση της διαθέσιμης ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Clinical Chemistry έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο του κρεμμυδιού οδήγησε σε σημαντική μείωση των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος, και σε εξίσου σημαντική αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης μετά από χορήγησή του σε έξι υγιείς εθελοντές, οι οποίοι δεν είχαν φάει τίποτα για 12 ώρες.
 
Άσθμα
Τα κρεμμύδια έχουν αντιισταμινικές ιδιότητες που οφείλονται στην κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που δρα σαν αντιισταμινικό και αντι-φλεγμονώδες.
Σε εργαστηριακά πειράματα, η κερσετίνη έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την απελευθέρωση ισταμίνης από τα κύτταρα, η οποία είναι χημική ουσία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Με βάση αυτή την παρατήρηση, ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν την ισταμίνη και άλλες αλλεργιογόνες ή φλεγμονώδεις χημικές ουσίες στο σώμα, και μπορεί να συμβάλλουν σε μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία του άσθματος.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν έρευνες σε ανθρώπους που να έχουν εξακριβώσει αν αυτή η θεωρία ισχύει και στην πράξη.
Πολλοί επιστήμονες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι τα κρεμμύδια βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος, επειδή ενεργούν ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Άλλωστε, υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι η κερσετίνη προκαλεί την διεύρυνση του βρόγχου στον φάρυγγα, που διευκολύνει την αναπνοή.

Υγιεινή των δοντιών
 
 
Τα ωμά κρεμμύδια μπορεί να κάνουν την αναπνοή μας να μυρίζει έντονα, αλλά μπορούν την ίδια στιγμή να βελτιώσουν την στοματική μας υγεία.
Το μάσημα ενός ωμού κρεμμυδιού μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια, τα οποία φθείρουν τα δόντια.
 
 
 
Πηγή metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα