Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τι θεωρούν ελκυστικό οι γυναίκες και τι οι άντρες

Γιατί δε μπορούμε να προβλέψουμε σωστά τι θέλει το αντίθετο φύλο
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες συχνά υπερεκτιμούν τη σημασία που έχει ένα λεπτό και όμορφο σώμα στην αντίληψη των ανδρών για τη γυναικεία ομορφιά.

Με απλά λόγια, οι γυναίκες πιστεύουν, ότι οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες πολύ αδύνατες και χωρίς «παχάκια», ενώ η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Σύμφωνα με μια έρευνα που είχε γίνει το 1985, οι άντρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα από μερικές ζωγραφιές αυτή που αντιπροσώπευε την πραγματική τους εικόνα, τον ιδανικό σωματότυπο, αυτή που έδειχνε πιο σώμα πίστευαν ότι θα ήταν πιο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο και εκείνη του αντίθετου φύλου από την οποία ελκύονταν περισσότεροι οι ίδιοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι γυναίκες πίστευαν πως οι άντρες θα προτιμούσαν τις γυναίκες πιο λεπτές από αυτό που πραγματικά επέλεξαν οι άντρες.
Παρομοίως, οι άντρες πίστευαν ότι οι γυναίκες θα επέλεγαν ένα πιο «βαρύ» ανάστημα, από αυτό που όντως επέλεξαν.
Με απλά λόγια, και τα δύο φύλα είχαν λανθασμένη αντίληψη για το τι θεωρούσε ελκυστικό το αντίθετο φύλο, γράφει η Tracy Clark-Flory στο salon.com.

Όμως, αυτή η εσφαλμένη εκτίμηση επηρέαζε μόνο τις γυναίκες.
Σύμφωνα με όσα έγραψαν τότε οι ερευνητές, «οι αντιλήψεις των αντρών τους προσφέρουν ικανοποίηση για την εικόνα τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες νιώθουν πίεση να χάσουν βάρος».

Τρία χρόνια μετά, η ίδια ερευνητική ομάδα βρήκε ότι «οι μητέρες και οι κόρες τους πίστευαν ότι οι άντρες της δικής τους γενιάς προτιμούν τις γυναίκες πιο λεπτές, απ’ ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα».

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «The Evolution of Desire», David Buss, πιστεύει ότι οι γυναίκες επηρεάζονται από τα μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας της επανειλημμένης έκθεσής τους σε εικόνες εξαιρετικά αδύνατων, γυναικείων μοντέλων, τα οποία μάλιστα έχουν υποστεί επεξεργασία, προκειμένου να δείχνουν ακόμη πιο λεπτά απ’ ό,τι είναι.

Είναι εύκολο όμως να το εξηγήσει αυτό κανείς με εξελικτικούς όρους, υποστηρίζει ο ειδικός.
«Αν οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τον “ανταγωνισμό” τους ως πλήθη λεπτών γυναικών, τότε η ψυχολογία τους τις κάνει να σκέφτονται ότι αυτές είναι οι αποτελεσματικοί αντίπαλοί τους, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάζει την αντίληψή τους για το τι πραγματικά θεωρούν ελκυστικό οι άντρες» εξηγεί ο καθηγητής.
Επιπλέον, σύμφωνα με μία άλλη έρευνα του 1986, οι γυναίκες δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους μόνο για να «κερδίσουν» τους άντρες, αλλά και για να κερδίσουν μια θέση στην «ιεραρχία της τάξης τους».

Νωρίτερα φέτος, μια έρευνα βρήκε ότι η αντίληψη των γυναικών για τη γυναικεία ομορφιά εξαρτιόταν από τις εικόνες στις οποίες είχαν εκτεθεί προηγουμένως.
Όσες γυναίκες είχαν δει εικόνες από πανέμορφα plus-size μοντέλα, πριν από την έρευνα, επέλεγαν ως ιδανικό ένα μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος, συγκριτικά με εκείνες που είχαν δει φωτογραφίες από πιο αδύνατα μοντέλα.
Αντίθετα, η αντίληψη των ανδρών δεν επηρεάστηκε από τις φωτογραφίες που είδαν πριν από την έρευνα.

Μήπως έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να αγαπήσουμε όλοι το σώμα μας έτσι όπως είναι και να προσπαθήσουμε απλά να υιοθετήσουμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής… για χάρη αυτού;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα