Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ποια είναι τα απίστευτα οφέλη του ελαίου ρίγανης

Τελειωμό δεν έχουν οι ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητες του πιο ταπεινού ελληνικού μυρωδικού, της ρίγανης.

Όχι μόνο προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2 -όταν καταναλώνεται φρέσκια ή αποξηραμένη με το φαγητό- αλλά ακόμα και το έλαιο από ρίγανη παρέχει μοναδικά αντιγηραντικά οφέλη στον οργανισμό μας.
Το έλαιο ρίγανης έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες εξαιτίας της βασικής δραστικής ουσίας που περιέχει, της καρβακόλης, αλλά και διάφορων άλλων ισχυρών συστατικών με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως η θυμόλη (οργανική ένωση), τα τερπένια (υδρογονάνθρακες), το ροσμαρινικό οξύ και η ναρινγκίνη (φλαβονοειδές).

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Υπάρχει ένα ενεργό συστατικό σε στο έλαιο ρίγανης που ονομάζεται β-καρυοφυλλένιο (E-BCP), το οποίο -σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βόννης στη Γερμανία- μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της οστεοπόρωσης και της αρτηριοσκλήρωσης, παθήσεων που έρχονται συνήθως με το πέρασμα των χρόνων.
Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, που προκαλείται από το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης και την ινομυαλγία, σύμφωνα με την Κλινική Wolfe στο Τενεσί των ΗΠΑ.

Αντιιικές ιδιότητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος
Ο συνδυασμός των αντιμυκητιακών και αντιικών ιδιοτήτων του ελαίου ρίγανης βοηθάει το στομάχι σας να ηρεμήσει και ανακουφίζει από το φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια και τα αέρια.
Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων της θυμόλης και της καρβακόλης που περιέχει.
Επιπλέον, έρευνα έδειξε ότι το έλαιο ρίγανης μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις, που προκαλούνται από παράσιτα, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Καταπολεμάει το κρυολόγημα
Η αντιμετώπιση του πονόλαιμου ή η ρινική συμφόρηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ειδικά όσο γερνάτε.
Τα τερπένια που περιέχει το έλαιο ρίγανης έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά μια ιδανική φυσική θεραπεία για το κρυολόγημα, τον πονόλαιμο και τη ρινική συμφόρηση.
Μπορείτε να κάνετε γαργάρες με ένα ποτήρι νερό, στο οποίο έχετε πρώτα ρίξει 5-6 σταγόνες ελαίου ρίγανης.
Η γεύση του δεν είναι ευχάριστη, αλλά αυτό θα το ξεχάσετε μόλις δείτε την μεγάλη βελτίωση που θα έχετε στην ασθένειά σας.
 
 
 
Τι πρέπει να προσέχετε
Το έλαιο ρίγανης είναι ένα πλήρως φυσικό προϊόν, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την χρήση του.
Πρώτα απ' όλα δεν συνιστάται να το χρησιμοποιούν οι έγκυες γυναίκες, καθώς μπορεί να συμβάλει στην άυξηση της ροής του αίματος στη μήτρα, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να αποδυναμώσει το τοίχωμα, το οποίο περιβάλλει το έμβρυο μέσα στη μήτρα.
Επίσης, το έλαιο ρίγανης μπορεί να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφάει τον σίδηρο.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιείτε συχνά, αφού, ίσως σας προτείνει την ταυτόχρονη χρήση κάποιου συμπληρώματος σιδήρου.
Τέλος, αν έχετε αλλεργία σε άλλα βότανα όπως ο βασιλικός, το φασκόμηλο ή το θυμάρι, τότε ίσως να έχετε ευαισθησία και στη ρίγανη, επειδή όλα προέρχονται από την ίδια οικογένεια φυτών.
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε ερεθισμούς στο δέρμα ή έμετο κατά την έναρξη της χρήσης του ελαίου ρίγανης.


 

Πηγή: onmed.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα