Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Δίαιτα:

Γιατί τα κιλά που χάνουμε επιστρέφουν τελικά ξανά

 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Εθνικό Συμβούλιο Επιστήμης & Τεχνολογίας της Αργεντινής ανακάλυψαν γιατί επιστρέφουν τα κιλά που χάνουμε μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωσης μίας δίαιτας.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στην «Επιθεώρηση Κλινικής Έρευνας» (JCI) ίσως να μη φταίμε απόλυτα εμείς, αλλά η παχυσαρκία που έχει τη δυνατότητα να επαναρυθμίζει τον μηχανισμό «φυσιολογικού» βάρους του οργανισμού, αφήνοντάς τον σε μονίμως αυξημένα επίπεδα.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το νέο «φυσιολογικό» βάρος είναι αυτό της παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα να σαμποτάρεται κάθε απόπειρα διαφυγής από τα πλαίσια που ο οργανισμός θεωρεί πλέον «φυσιολογικά».
Όσο περισσότερο καιρό, μάλιστα, έχει κανείς τα περιττά κιλά, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το πρόβλημα να γίνει μη αναστρέψιμο.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν για τα πειράματά τους γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, ώστε να παρακολουθήσουν την απώλεια βάρους σε διάφορα στάδια και ηλικίες.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η παχυσαρκία αποτελεί έως ένα βαθμό μία αυτο-διαιωνιζόμενη διαταραχή», δήλωσε η επικεφαλής ερευνητής και καθηγήτρια Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, δρ Μάλκολμ Λόου.
Τα νέα ευρήματα ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για πρώιμες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί μία ασθένεια που μπορεί να κρατήσει μια ζωή.

 

Πηγή: .onmed.gr/

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα