Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ !

Εξαφανίζει τα Κατάλοιπα του στάιλινγκ!

Ψάχνοντας για φυσικά σαμπουάν που όλες μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας, έπεσα τυχαία σε μια σελίδα που μιλούσε για μια τεχνική καθαρισμού των μαλλιών που λέγεται "poo free" και κάνει θραύση στο εξωτερικό.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο πάνω από 200 χρόνια! Ουσιαστικά είναι το πρώτο αυτοσχέδιο σαμπουάν με τα καλύτερα αποτελέσματα όπως λένε οι χρήστες της μεθόδου.
Η μέθοδος αυτή αντικαθιστά το σαμπουάν με ένα μείγμα σόδας.
Η σόδα εξαιρετικό καθαριστικό γνωστό από πολύ παλιά για τις θαυματουργές ιδιότητες της, ήρθε μάλλον για να μείνει στα ντουλάπια μας ως κυρίαρχο προϊόν!
Λέγεται ότι είναι το μυστικό της στιλπνότητας των μαλλιών της Κλεοπάτρας !

Συνταγή
  • νερό όσο πάρει
  • 2 κουταλιές της σούπας σόδα
  • 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας (η λεβάντα βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και στην ενίσχυση του δέρματος του κρανίου)

Διαδικασία

Βάζω σε ένα δοχείο την σόδα και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύω.
Αρχίζω να προσθέτω μικρές ποσότητες νερού μέχρι να γίνει το μείγμα σαν λάσπη. 

Αφήνω για 10 λεπτά ανοιχτό το βαζάκι, το κλείνω και έτοιμο!!
Το χρησιμοποιούμε όπως και το σαμπουάν! 

Η μέθοδος στην αρχή μου φάνηκε αστεία ώς προς την αποτελεσματικότητα της αλλά όσο περνούν οι μέρες τα μαλλιά μου έχουν ήδη μεγάλη διαφορά!
Φορμάρονται πολύ πιο εύκολα, είναι πιο απαλά και τα χτενίσματα κρατάνε περισσότερο.
Άλλωστε εάν δείτε τα συστατικά στο μπουκάλι των σαμπουάν θα δείτε ότι αποτελούνται από σόδα (95%), γλυκερίνη και αρώματα!

Ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε την σόδα είναι:
Αναμίξτε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 3 φλυτζάνια πολύ ζεστό νερό και τρίξτε το διάλυμα στα μαλλιά και την επιδερμίδα του κεφαλιού.
Θα αφαιρέσει όλα τα κατάλοιπα από σαμπουάν, ζελέ, λακ κλπ.
Ξεβγάλτε καλά και τα μαλλιά θα γίνουν αστραφτερά και χωρίς κατάλοιπα.
Είναι ένας τρόπος που μειώνει σημαντικά και την λιπαρότητα, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, αν έχετε ξηρά μαλλιά.

Σχόλιο "τροφής": δοκίμασα τον τρόπο με το αιθέριο έλαιο και ταίριαξε μια χαρά στα δικά μου μαλλιά, δεν βγάζει όμως σαπουνάδα και πιθανόν να το νιώσετε παράξενο, γι`αυτό σας προτείνω να φτιάξετε το σαμπουάν της αρεσκείας σας και να προσθέσετε στα υλικά και αρκετή σόδα, η οποία δεν διαλύεται και θα πρέπει ή να ανακινείτε κάθε φορά το μπουκάλι η να τοποθετήσετε το σαμπουάν σας σε βάζο ώστε να παίρνετε και όση ποσότητα σόδας επιθυμείτε!


 πηγή:  minutetips.blogspot.gr & lifeanddecoration.blogspot.gr/  & proionta-tis-fisis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα