Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σταφύλια

Σταφύλια τα θαυματουργά:

H συχνή κατανάλωσή τους μειώνει τους πόνους οστεοαρθρίτιδας!

Τα σταφύλια είναι καλοκαιρινό και πεντανόστιμο φρούτο - Γνωρίζατε όμως ότι βοηθούν στην μείωση των πόνων της οστεοαρθρίτιδας;

Καλοκαίρι και σταφύλια πάνε μαζί!
Πρόκειται για ένα δροσερό φρούτο που σχεδόν όλοι το τρώνε με ευχαρίστηση.
Γνωρίζατε όμως ότι τρώγοντας συχνά σταφύλια μειώνετε τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας και γενικότερα βελτιώνετε την ευλυγισία του σώματός σας;

Συγκεκριμένα, οι οργανικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα σταφύλια, οι πολυφαινόλες, βοηθούν στην ανακούφιση των πόνων στο γόνατο που δημιουργεί η οστεοαρθρίτιδα και επίσης βελτιώνουν την κίνηση των αρθρώσεων.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που δημιουργείται στα γόνατα, εξαιτίας της φθοράς των χόνδρων μεταξύ των αρθρώσεων και παρουσιάζεται συνήθως σε άτομα άνω των 45 ετών, χωρίς όμως να αποκλείεται η εμφάνισή της και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Τέξας σε εβδομήντα δύο ασθενείς, άντρες και γυναίκες, που έπασχαν από τη νόσο, απέδειξε την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης των σταφυλιών στην μείωση των πόνων της οστεοαρθρίτιδας.

Επί τέσσερις μήνες οι επιστήμονες χώρισαν τους ασθενείς σε δύο ομάδες.
Στη μία  ομάδα δόθηκαν να καταναλώνουν καθημερινά σταφύλια, τα οποία αποξηράνθηκαν και συμπυκνώθηκαν σε μορφή σκόνης, ενώ στην άλλη δόθηκε μια σκόνη placebo.
Οι πόνοι μειώθηκαν στους ασθενείς της πρώτης ομάδας, που κατανάλωναν την σκόνη των σταφυλιών και περισσότερο... στις γυναίκες!

Οι επιστήμονες αποδίδουν την ευεργετική αυτή δράση στις πολυφαινόλες των σταφυλιών, οι οποίες θεωρούν ότι   μειώνουν τις  φλεγμονές και  προστατεύουν τα κύτταρα των χόνδρων στις αρθρώσεις.

Όμως οι μελετητές τονίζουν ότι χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση για να βρεθεί ο ακριβής μηχανισμός δράσης και να επιβεβαιωθεί το όφελος των σταφυλιών στην μείωση του πόνου της οστεοαρθρίτιδας


Περπατήστε! Είναι η ιδανική άσκηση  &   Μυοσκελετικό σύστημα   


πηγή: protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα