Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δίαιτα για γερά δόντια

Η υγεία των δοντιών μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι επισκέψεις μας στον οδοντίατρο αλλά και το σωστό και συστηματικό βούρτσισμα.
 
Πέρα από αυτά, ακόμα και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πολύ βασικό ρόλο παίζει και η διατροφή μας, καθώς υπάρχουν τροφές επιβλαβείς και άλλες ευεργετικές για τα δόντια και τα ούλα μας.
Υπάρχουν τροφές και διατροφικές συνήθειες που αν τις υιοθετήσουμε μπορούμε να αποφύγουμε τον τροχό και τις ενέσεις.
Η αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη αυξάνουν την συχνότητα εμφάνισης τερηδόνας και ουλίτιδας στα δόντια μας, οπότε μειώνουμε στο ελάχιστο τις τροφές με ζάχαρη.
Ευεργετικά για τα δόντια μας είναι η καθημερινή χρήση τροφίμων πλούσιων σε φθόριο όπως είναι κοτόπουλο, σαρδέλες, σολομός, μπακαλιάρος, γαρίδες και σκουμπρί.
Πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, ντομάτες, φράουλες, πιπεριές και μπρόκολα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθούν στην πρόληψη της ουλίτιδας.
Ευεργετικές για τα δόντια μας είναι και οι αντιοξειδωτικές ουσίες του κρασιού και του τσαγιού-το τελευταίο χωρίς ζάχαρη φυσικά.
 
Οι σταφίδες περιέχουν φυτοχυμικές ουσίες, οι οποίες όχι μόνο καταστέλλουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και βακτηριδίων που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα, αλλά παράλληλα εμποδίζουν και την προσκόλληση τους στα δόντια μας.
Για τα πιτσιρίκια, καλό είναι να φροντίσουμε να μην συνηθίσουν να πίνουν αναψυκτικά, σοκολατούχο γάλα και να αραιώνουμε τον χυμό τους με λίγο νερό.
 
Καλό είναι επίσης, να ετοιμάζουμε εμείς προσωπικά το κολατσιό τους με αγνά υλικά για το σχολείο, ώστε να μην μπαίνουν στο πειρασμό να διαλέξουν κάτι από το κυλικείο του σχολείου.
 
 
 
 
Πηγή metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα