Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Quinoa: Η καλύτερη τροφή στον πλανήτη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια

Το quinoa είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και με λίγες θερμίδες που μπορεί να καταναλωθεί όπως το ρύζι ή με την μορφή μακαρονιών.

Από το 2007 είχε αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστή, αν και καλλιτεργείται στις Άνδεις του Περού εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Η παραγωγή της Quinoa εκτοξεύτηκε σε τέτοιο σημείο που το 2013 ονομάστηκε ως η χρονιά της Quinoa.
Η Quinoa βγαίνει σε κόκκινη, μαύρη και άσπρη και μπορεί να προσφέρει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ένας άνθρωπος, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φυτό στον πλανήτη.
Το σουπερ food είναι τόσο θρεπτικό που η Nasa σχεδιάζει να θρέφει του αστροναύτες με αυτό κατά την διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, όπως αυτό στον Άρη.
 
 
Επειδή όμως η κάθε επιτυχημένη ιστορία έχει και την άλλη πλευρά της, το γεγονός ότι η quinoa γίνεται ανάρπαστη έχει εκτοξεύσει την τιμή της με αποτέλεσμα οι ντόπιοι  των Άνδεων που ζούσαν μ' αυτήν για χιλιάδες χρόνια, τώρα είναι απαγορευτικό για  αυτούς να την αγοράσουν.
Οι περισσότερες ποσότητες εξάγονται στις ΗΠΑ, όπου από 7 εκατ. τόνους το 2007 οι εισαγωγές έφτασαν στους 52 εκατ. τόνους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα