Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

H επαφή ενός παιδιού με γάτες ή σκύλους μπορεί να κάνει καλό στην υγεία του;Ιατρικό άρθρο του σοβαρότατου παιδιατρικού περιοδικού "Pediatrics", Ιουλίου 2012, δημοσιεύει μελέτη που έγινε στη Φινλανδία σε 400 παιδιά σχετικά με τις λοιμώξεις τους - ενώ είχαν στο σπίτι τους σκύλο ή γάτα.

Διαπιστώθηκε πως αν και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού (βρογχίτιδες, βρογχιολίτιδες, βρογχοπνευμονίες) ήταν πολύ συχνές τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, όσα παιδιά είχαν επαφή με κατοικίδια ζώα αργότερα, οι λοιμώξεις λιγόστευαν πάρα πολύ (ειδικά οι ωτίτιδες) και τελικά χρειάστηκαν πολλή λιγότερη αντιβίωση.Η επαφή με κατοικίδια γάτα βοηθούσε μεν, αλλά όχι τόσο καλά όσο η επαφή με σκύλο. Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η επαφή με κατοικίδια ζώα όχι μόνο δεν κάνει κακό, αλλά (μετά από μια προσωρινή επιβάρυνση - για λίγους μήνες- επέρχεται μια χρήσιμη ωρίμανση του ανοσολογικού συστήματος του μικρού παιδιού, με αποτέλεσμα μικρότερης διάρκειας λοιμώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα