Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σημείο G:

Αλήθεια ή μύθος;

Διαβάστε τι πρεσβεύουν σεξολόγοι και ερευνητές

Τo G-Spot (Grafenberg Spot) είναι μια μικρή περιοχή σε μέγεθος φασολιού στον γυναικείο κόλπο.
 
Μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι είναι μια ερωτογενής ζώνη που όταν διεγείρεται, μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρό οργασμό και γυναικεία «εκσπερμάτιση».
Το σημείο G συνήθως βρίσκεται 3-7 cm βαθιά στο πρόσθιο κολπικό τοίχωμα πίσω από την ουρήθρα και είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή.
 

« Αν και το G-Spot έχει μελετηθεί από το 1940, εξακολουθεί να υφίσταται διαφωνία γύρω από την ύπαρξή του «σημειώνει ο μαιευτήρας χειρουργός-γυναικολόγος Χάρης Χηνιάδης, προσθέτοντας πως το «το 2009 μια βρετανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξή του είναι αναπόδεικτη με βάση ερωτηματολόγια και την προσωπική εμπειρία γυναικών.
Άλλες μελέτες, με τη χρήση υπερήχων, έχουν βρει στοιχεία του G-Spot σε γυναίκες που αναφέρουν ότι έχουν οργασμό κατά τη συνουσία.
Έχει επίσης υποτεθεί ότι το σημείο G είναι μια επέκταση της κλειτορίδας και ότι αυτή είναι η αιτία του κολπικού οργασμού.
 

Οι σεξολόγοι και άλλοι ερευνητές ανησυχούν ότι οι γυναίκες που δεν νιώθουν να έχουν το G-spot μπορεί να θεωρούν τους εαυτούς δυσλειτουργικούς.
Μερικές γυναίκες επίσης έχουν υποβληθεί σε μια χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται ενίσχυση του G-Spot (G-Spot amplification), σε μια προσπάθεια να ενισχύσoυν την ευαισθησία του.
Η ενίσχυση και διόγκωση του G-Spot είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στο να αυξήσει προσωρινά την ευχαρίστηση σε σεξουαλικά ενεργές γυναίκες με φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία, με έμφαση στην αύξηση του μεγέθους και της ευαισθησίας του G-Spot.
Η ενίσχυση γίνεται με ένεση υαλουρονικού οξέος μέσα στον κόλπο ακριβώς κάτω από το βλεννογόνο στην περιοχή η G-Spot με τοπικό αναισθητικό».
 

Ο κ. Χηνιάδης μας ενημερώνει πως το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων από το 2007 προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει έγκυρος ιατρικός λόγος για να εκτελείται η διαδικασία, η οποία δεν θεωρείται ρουτίνα και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής ή αποτελεσματική.
Οι πιθανοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν σεξουαλική δυσλειτουργία, λοίμωξη, αλλοιωμένη αίσθηση, δυσπαρεύνια, συμφύσεις και ουλές και θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να συστήνεται.
Επιπλέον η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η Αμερικανική Ιατρική Ένωση αναφέρουν πως η διαδικασία δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει αξιολογηθεί από μελέτες για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα της.

Το επιστημονικό συμπέρασμα πολλών ερευνών είναι ότι η πλειοψηφία των γυναικών πιστεύει ότι το σημείο G υπάρχει στην πραγματικότητα αν και δεν ήταν σε θέση να το εντοπίσει.
Επιπλέον, ακτινογραφικές και νευρολογικές μελέτες δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν την ύπαρξή του σε ανατομικό επίπεδο.
Ωστόσο, αξιόπιστες εκθέσεις για την ύπαρξη μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής στην πρόσθια επιφάνεια του κολπικού τοιχώματος εγείρουν το ερώτημα της ύπαρξης ή μη του G-spot.
 


 
πηγή: protothema
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα