Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Γιατί οι όμορφες γυναίκες δεν αρρωσταίνουν;

Μια πολύ παράξενη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, αποκαλύπτει ότι όσο πιο όμορφη είσαι τόσο πιθανότερο είναι να αποφύγεις ορισμένες παθήσεις…

 
Ακόμα ένα λόγο να χαίρεσαι που είσαι όμορφη και γοητευτική σου δίνουν οι ερευνητές που αποκάλυψαν ότι  όσο υψηλότερη βαθμολογία έχουν κάποιοι στην κλίμακα της ομορφιάς και της γοητείας τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να αντιμετωπίσουν συμπτώματα διαφόρων παθήσεων, από χοληστερόλη και υπέρταση μέχρι κατάθλιψη.

Πιο αναλυτικά, σε έρευνα που έγινε σε σε 15.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24 έως 35 ετών, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε προσωπικές συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια αλλά και ανάλυση του ιατρικού ιστορικού τους.
Η εξωτερική εμφάνιση των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε και κατηγοριοποιήθηκε σε πέντε υποομάδες (πολύ άσχημος, άσχημος, μέτριος, όμορφος, πολύ όμορφος).

Για κάθε σκαλί που ανέβαινε ένας άνδρας στην κλίμακα της ομορφιάς, ο κίνδυνος υψηλής χοληστερόλης έπεφτε κατά 13%, ο κίνδυνος υπέρτασης κατά 20%, ο κίνδυνος κατάθλιψης κατά 15%, ο κίνδυνος Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας κατά 23% και ο κίνδυνος τραυλισμού κατά 21%.

Για τις γυναίκες, η αναλογία ήταν η εξής: υπέρταση 21%, διαβήτης 22%, άσθμα 12%, κατάθλιψη 17%, ΔΕΠΥ 18%, τραυλισμός 18% και εμβοές 13%.

Παράλληλα, τα άτομα αυτά φάνηκε να αισθάνονται και πιο υγιή, παίρνουν λιγότερες μέρες αναρρωτική άδεια από τη δουλειά τους και λαμβάνουν λιγότερες διαγνώσεις για σωματικές και ψυχικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Η σχέση ομορφιάς και καλής υγείας μπορεί πιθανώς να εξηγηθεί από τα καλά γονίδια, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

 



Πηγή: www.faysbook.gr/
Γράφτηκε από την 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα