Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Πως θα φροντίσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι και η ηλιακή ακτινοβολία δεν προκαλούν βλάβες µόνο στο δέρμα αλλά
και στα μαλλιά.
Η δρ Τζέσικα Τζ. Κραντ, επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Μπρούκλιν  εξηγεί, η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου ουσιαστικά ψήνει το στέλεχος της τρίχας και αυτό γίνεται εμφανές ιδίως στα βαμμένα μαλλιά, τα οποία ξεθωριάζουν, αποχρωματίζονται και γίνονται άγρια.
 
Ακόμα και αν τα μαλλιά δεν είναι βαμμένα υποφέρουν από τον ήλιο, διότι η ακτινοβολία τα ξεραίνει και κάνει τραχιά την απαλή, εξωτερική στοιβάδα τους.
Μάλιστα όσο πιο ξηρά γίνονται τα μαλλιά τόσο περισσότερο ηλεκτρίζονται, ενώ όταν στεγνώνουν απότομα από τον συνδυασμό καυτού ήλιου και αέρα, διαχωρίζονται τα στρώματα της κερατίνης που αποτελούν την τρίχα, με συνέπεια «άγριες» άκρες και «ψαλίδα».
Σαν να μην έφταναν οι επιδράσεις της ακτινοβολίας του ήλιου, πρόβλημα προκαλούν στα μαλλιά και τα νερά στη θάλασσα και την πισίνα, επειδή η μεν πρώτη περιέχει πολύ αλάτι το οποίο αφυδατώνει τα μαλλιά, ενώ το χλώριο της δεύτερης μπορεί να αφαιρέσει το φυσικό προστατευτικό λίπος τους, κατά την δρα Κραντ.
Με μερικά απλά βήματα τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται και να είναι υγιή, ακόμα και τις πιο καυτές ημέρες. 

Ένα καλό κούρεμα πριν φύγετε για τις διακοπές θα σας απαλλάξει από την ψαλίδα,  και θα δυναμώσει τα μαλλιά σας, διότι όσο πιο μακριά είναι τόσο περισσότερο καταπονούνται οι θύλακοι των τριχών από το βάρος και τόσο περισσότερο φθείρεται η τρίχα.
Να φοράτε καθημερινά καπέλο.
Το καπέλο δεν θα προστατεύσει μόνο τα μαλλιά σας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού και τα αυτιά σας που είναι ευάλωτα στον καρκίνο του δέρματος. 
Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε καθημερινά προϊόντα για τα μαλλιά με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζουν το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών.

Για να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά από το αλάτι και να μην αποξηρανθούν από το χλώριο, πρέπει να τα ξεβγάζετε με γλυκό νερό κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα και την πισίνα αντιστοίχως και να τα τυλίγετε με μία πετσέτα ή μαντίλι για να στεγνώσουν αργά. 
 
Να λούζεστε στο τέλος κάθε μέρας, χρησιμοποιώντας ήπια, ενυδατικά σαμπουάν κατάλληλα για καθημερινή χρήση και όχι ειδικά (όπως αυτά για τη λιπαρότητα ή την πιτυρίδα). 
Μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε μαλακτική κρέμα, ιδίως αν έχετε μακριά μαλλιά.
Μην αμελείτε επίσης να κάνετε μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. 
 
Mην κάνετε πιστολάκι. 
Αυτό δεν ισχύει μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλο τον χρόνο.
Ο θερμός αέρας επιβαρύνει τα μαλλιά και όσο πιο θερμός είναι τόσο το χειρότερο.
Γι’ αυτό συνιστάται να αποφεύγουν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης, ενώ όλοι οι άλλοι πρέπει να το χρησιμοποιούν το λιγότερο δυνατόν.
 
Μην χτενίζετε τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα με αλατόνερο διότι μπορεί να τα σπάσετε. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα