Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γιατροσόφια για τσιμπήματα κουνουπιών

Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί έρχονται και τα ανεπιθύμητα τσιμπήματα από τα κουνούπια.


Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικός είναι ο κνησμός μετά το τσίμπημα, ικανός να μας κάνει να στιφογυρνάμε όλη τη νύχτα στο κρεβάτι προαπαθώντας να βρούμε τρόπο να ηρεμήσουμε.
Αν δεν έχεις κάποια αλοιφή για τη φαγούρα, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω γιατροσόφια της γιαγιάς με υλικά που έχεις στο σπίτι και διώξε τη φαγούρα.

1. Φλούδα μπανάνας
Ξεφλούδισε μια μπανάνα και τρίψε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στο σημείο κνησμού.
Η φαγούρα θα υποχωρήσει ενώ μπορείς να φας το πλούσιο σε βιταμίνες και κάλλιο φρούτο!
Δοκίμασέ το

2. Μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό
Ανακάτεψε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σόδα με κλίγο νεράκι και φτιάξε με αυτό μια φυσική αλοιφή για το τσίμπημα.
Εναπόθεσέ το πάνω στο σημείο που σε φαγουρίζει, άσε το για ένα δεκάλεπτο και μετά ξέπλυνε.
Η φαγούρα θα ελλατωθεί.

3. Καυτό κουτάλι
Ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να σταματήσεις τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού είναι να βάλεις ένα αρκετά ζεστό κουτάλι πάνω στο σημείο.
Βάλε το κουτάλι μέσα σε ζετό νερό μέχρι να ζεσταθεί τόσο ώστε να είναι μεν ζεστό αλλά όχι τόσο καυτό ώστε να σου προκαλέσει έγκαυμα.
Στη συνέχεια βάλε το πάνω στο σημείο του κνησμού και κράτησέ το εκεί για περίπου ένα λεπτό για να σου περάσει η αίσθηση της φαγούρας.

4. Τσάι
Φτιάξε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι, μαύρο ή πράσινο δεν έχει σημασία και κράτα το φακελάκι. Βάλε το βρεγμένο φακελάκι πάνω στο σημείο του τσιμπήματος και απαλλάξου από την οδυνηρή φαγούρα.

5. Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο είναι ευεργετικό για πολλά, από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι την υγεία των μαλλιών σου αλλά και την απαλλαγή από τη φαγούρα ενός τσιμπήματος. Εναπόθεσε με ένα βαμβάκι ή μπατονέτα μηλόξισο στο τσίμπημα και ιδού... η φαγούρα υποχώρησε.

6. Μπάνιο με άλατα
Αν δέχτηκε επιδροή κουνουπιών και τα τσιμπήματα είναι πολλα, ένα μπάνιο με άλατα ίσως δώσει την λύση.
Γέμισε τη μπανιέρα με νερό, ρίξε μέσα ιακνοποιητική ποσότητα αλάτων και μείνε χαλαρώνοντας για κάμποση ώρα μέσα στο νερό.

7. Σελοτέιπ
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά την επόμενη φορά που έχεις φαγούρα από τσίμπημα κάλυψε το σημείο με λίγο σελοτέιπ.
Όχι μόνο θα ελλατώσειο το αίσθημα φαγούρας αλλά θα σε εμποδίσει κι από το να ξύσεις κι ερεθίσεις το σημείο του τσιμπήματος κάνοντας πληγή.




Επιμέλεια:   Δήμητρα Γκούντρα

πηγή: www.womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα