Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Κλείνουν τα μάτια τους και τα... αυτιά τους στο πρόβλημά τους οι αλκοολικοί

Ακόμη κι αν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και τα οποία συνήθως τους οδηγούν στον γιατρό, είναι πολύ σοβαρά

Σε μείζον ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα αναδεικνύεται ο αλκοολισμός στην χώρα μας.
Όπως προκύπτει από έρευνα που εκπονήθηκε σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ανά την επικράτεια, μόλις το 30% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης από το αλκοόλ συμμορφώνεται με την ιατρική υπόδειξη για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση του προβλήματος.
 

Οι επτά στους δέκα αγνοούν παντελώς τις οδηγίες του ιατρού, ακόμη κι αν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και τα οποία συνήθως τους οδηγούν στον γιατρό, είναι πολύ σοβαρά.

Από εκείνους που απευθύνονται σε ειδικούς για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους και τελικά λαμβάνουν θεραπεία, μόλις το 45% βελτιώνεται ενώ στη συνέχεια, από αυτούς, το 44% υποτροπιάζει μέσα σε διάστημα 10 μηνών.

Η ίδια έρευνα επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν οι ειδικοί που κινούνται στο πεδίο των απεξαρτήσεων: 
Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αποδέχονται το πρόβλημα τους.
Πιο συγκεκριμένα, τρεις στους τέσσερις ασθενείς με διάγνωση κατάχρησης αλκοόλ η εξάρτησης από αυτό, είχαν αρχικά επισκεφθεί τον γιατρό τους για άλλο πρόβλημα υγείας. Τα πιο συχνά τέτοια προβλήματα ήταν η κατάθλιψη, η υπέρταση, ο διαβήτης, οι αγχώδεις διαταραχές και τα νοσήματα του ήπατος.




πηγή: www.protothema.gr/  Παναγιώτα Καρλατήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα