Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μετά τη δίαιτα των αστροναυτών... η δίαιτα του νερού!

Όσο περισσότερο νερό πίνεις, ενώ κάνεις δίαιτα, τόσα περισσότερα κιλά χάνεις, σύμφωνα με γερμανική μελέτη.

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς δίαιτες, όπως αυτή των αστροναυτών ή περίφημη του
Δρ. Άτκινς.
Όμως η πιο απλή, ανέξοδη και καθόλου απαιτητική είναι η δίαιτα του... νερού!

Σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Βερολίνου και του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου «Charité», στην οποία μελέτησαν όλες τις διαθέσιμες έρευνες στην επιστημονική βιβλιογραφία για το σωματικό βάρος και την κατανάλωση νερού, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:
 

Όσο περισσότερο νερό πίνεις, ενώ κάνεις δίαιτα, τόσα περισσότερα κιλά χάνεις!

Συγκεκριμένα, αρκετές έρευνες που πληρούσαν τα επιστημονικά κριτήρια και που μελέτησε η ομάδα με επικεφαλής την Δρ Ρεμπέκα Μουκελμπάουερ, συμφωνούσαν στο ότι η αυξημένη κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της δίαιτας, συσχετιζόταν με μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Επίσης η μελέτη δείχνει πως οι μεσήλικοι και ηλικιωμένοι που έπιναν δύο φλιτζάνια νερό πριν το γεύμα έχαναν κατά μέσο όρο 1,8 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν έπιναν επιπλέον νερό.
Ακόμη, μια άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που αύξησαν την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της δίαιτας έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που έπιναν λιγότερο από ένα λίτρο την ημέρα.
 

Μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει επιστημονικά αποδεκτό το εάν το νερό επηρεάζει την απώλεια βάρους, οι ερευνητές εικάζουν ότι το νερό αναστέλλει το αίσθημα της πείνας. Επίσης θεωρούν ότι η κατανάλωση νερού αυξάνει την δαπάνη ενέργειας του σώματος, την λεγόμενη «επαγόμενη από το νερό θερμογένεση».
Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες οι ενήλικοι θα πρέπει να πίνουν μεταξύ 2,7 και 3,7 λίτρα νερό την ημέρα, περιλαμβανομένων και των υγρών που προέρχονται από τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά/ροφήματα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The American Journal of Clinical Nutrition.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα