Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εσείς ποια στάση ύπνου προτιμάτε με τον σύντροφό σας;

Έρευνα:
Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμάστε για τη σχέση σας
Άλλα ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται με γυρισμένη πλάτη ο ένας στον άλλον, κάποια αγκαλιάζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ μερικά ζευγάρια ξαπλώνουν, «κολλώντας» ο ένας το πρόσωπό του στον άλλο.
 
Άλλα ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται με γυρισμένη πλάτη ο ένας στον άλλον, κάποια αγκαλιάζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ μερικά ζευγάρια ξαπλώνουν, «κολλώντας» ο ένας το πρόσωπό του στον άλλο.

Άραγε, η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια λέει κάτι για τη σχέση τους;

Ναι, απαντά κατηγορηματικά ο καθηγητής ψυχολογίας Richard Wiseman, από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire, που μελετά τον ύπνο και τα όνειρα από επιστημονική οπτική.

Ο καθηγητής εκπόνησε σχετική μελέτη, που αναλύει τη στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια σε συνάρτηση με το πόσο ευτυχισμένα είναι. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα και τα αποτελέσματα είναι όντως αποκαλυπτικά!

Τα ζευγάρια που κοιμούνται σε απόσταση λιγότερη από τρία εκατοστά μεταξύ τους δηλώνουν ευτυχισμένα σε ποσοστό 86%, ενώ εκείνα τα ζευγάρια που αφήνουν απόσταση μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ύπνου μεγαλύτερη από 70 εκατοστά, είναι ευτυχισμένα σε ποσοστό 66%.

Όσο για τις αγαπημένες στάσεις που επιλέγουν τα ζευγάρια για να κοιμηθούν, σε ποσοστό 42% προτιμούν να γυρίζουν την πλάτη ο ένας στον άλλον, το 31% κοιμάται έχοντας το σώμα του στην ίδια κατεύθυνση με το σύντροφό του, ενώ το 4% θέλει να έχει το πρόσωπό του «κολλημένο» στο πρόσωπο του συντρόφου του.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο στην ευτυχία των ζευγαριών, χωρίς να το αντιλαμβάνονται καν, είναι αν αγγίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μια φευγαλέα αγκαλιά, ένα χάδι ή ένα απλό άγγιγμα στοργής, αποδεικνύει μια ευτυχισμένη σχέση, σε ποσοστό 94%, ενώ τα ζευγάρια που αποκάλυψαν ότι δεν αγγίζονται καθόλου κατά τη διάρκεια του ύπνου, δήλωσαν ικανοποιημένα από τη σχέση τους σε ποσοστό 68%.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα