Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

9 τροφές που σε βοηθούν στο αδυνάτισμα

. . . απώλεια βάρους είναι ο στόχος σου;

Μάθε τώρα ποιες τροφές δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις στην προσπάθειά σου, γιατί όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά αλλά και να προστατέψεις την υγεία σου.

 
 
Υπάρχουν τρόφιμα τα οποία μπορεί να μη μας «γεμίζουν» το μάτι όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για «βόμβες» θρεπτικών συστατικών
που μας βοηθάνε να προλάβουμε χρόνιες ασθένειες, να βελτιώσουμε την όρασή μας, να διατηρήσουμε
τη διάυγειά μας ενώ διαθέτουν και πολλές ακόμα δράσεις που προσφέρουν στη συνολική υγεία
και ευεξία μας.
Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις ωστόσο είναι
ότι μία από αυτές τις δράσεις τους είναι
και ότι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι τις σιλουέτας σου.
 
Ποιες είναι όμως αυτές οι σούπερ τροφές;
 
 
 
Δημητριακά ολικής αλέσεως.
Εκτός του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και πρωτεΐνες που σε βοηθάνε να μεταβολίσεις τους υδατάνθρακες που προσλαμβάνεις, ένα φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε  φυτικές ίνες, που μειώνουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους.
Έτσι σε βοηθάει να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο με αποτέλεσμα να αποφεύγεις τα τσιμπολογήματα.
Απόλαυσέ τη στο πρωινό σου με γάλα ή γιαούρτι αλλά δοκίμασέ τη και σε μπιφτέκια, σαλάτες κ.λπ.
Σολομός.
Οι πρωτεΐνες που περιέχει γεμίζουν το στομάχι σου ενώ είναι χαμηλός σε θερμίδες (τα 200 γρ. ψητού σολομού αποδίδουν περίπου 370 θερμίδες) και τα λιπαρά (ω-3) που περιέχει είναι κάθε άλλο παρά επιβαρυντικά.
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες τα άτομα που ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά (ξηροί καρποί, ψάρια κ.λπ.) μπορούν να χάνουν περισσότερα κιλά στο ίδιο διάστημα σε σχέση με όσους ακολουθούν μια δίαιτα φτωχή σε αυτά.
Μούρα.
Είναι περισσότερο γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες όμως οι μόλις 80 θερμίδες και τα 4 γραμμάρια φυτικών ινών που έχουν ανά φλιτζάνι είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο για τη γραμμή σου.
Καστανό ρύζι.
Έχει περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με το άσπρο ενώ περιέχει ένα είδος υδατάνθρακα (Ανθεκτικό άμυλο) που ενισχύει το μεταβολισμό και την καύση λίπους.
Επίσης έχει χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μεν χορταστικό έχει όμως λίγες θερμίδες.
Άρα ιδανικό για τη σιλουέτα σου.
 
Κόκκινο κρασί
Η ρεσβερατρόλη, το περίφημο αντιοξειδωτικό που περιέχει, φαίνεται ότι εμποδίζει την αποθήκευση λίπους.
Μάλιστα, σύμφωνα με διάφορες έρευνες όσοι προτιμούν το κρασί είχαν μικρότερη περίμετρο μέσης και λιγότερο κοιλιακό λίπος από όσους προτιμούν άλλα είδη αλκοόλ.
Μην το παρακάνεις όμως, γιατί το αλκοόλ πάντα δίνει περίσσιες θερμίδες.
 
Γκρέιπ φρουτ.
Μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την απώλεια βάρους καθώς το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να μειώσει την έκκριση ινσουλίνης που συμβάλλει στην αποθήκευση λίπους.
Επίσης είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης ενώ επειδή αποτελείται από τουλάχιστον 90% νερό σου κόβει την πείνα.
Αμύγδαλα.
Είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που πρόσθεσαν μια μερίδα (περίπου 10) αμύγδαλα τη μέρα στο πλαίσιο μιας υποθερμιδικής δίαιτας έχασαν περισσότερο βάρος απ’ όσους στο πλαίσιο της ίδιας δίαιτας προτιμούσαν κάποιο άλλο σνακ που περιείχε περισσότερους υδατάνθρακες.
Πράσινο τσάι.
Δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας γενικά πόσω μάλλον όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε.
Κι αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά του ενισχύουν την καύση θερμίδων και λίπους.
Μάλιστα διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι 5 φλιτζάνια τη μέρα μπορούν να διπλασιάσουν την απώλεια βάρους και να μειώσουν το ποσοστό λίπους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.
 
Μαύρη σοκολάτα
Ένα μικρό κομμάτι σοκολάτα εκτός του ότι είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που «ξυπνάνε» το μεταβολισμό σου κόβει και τις λιγούρες για γλυκό ή/και αλμυρό.
Άρα μπορείς να την απολαμβάνεις –σε λογικό πλαίσιο πάντα- χωρίς τύψεις!
 
Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr.
 
πηγή: www.life2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα