Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Το νερό μας κάνει πιο genius

Τι έδειξε η έρευνα του πανεπιστημίου East London. Πως ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το νερό μας κάνει πιο… έξυπνους!
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου  East London , σβήνοντας τη δίψα σου με το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής , ενισχύεις  τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας καταδεικνύουν ότι , τα άτομα που πίνουν  περίπου 3 φλιτζάνια νερό προτού υποβληθούν σε μια σειρά από διαγνωστικά τεστ,  αποδίδουν καλύτερα σε μία εξέταση που μετρά το χρόνο αντίδρασης σε σχέση με αυτά που δεν ενυδατώτουν τον οργανισμό τους με νερό.
Η διαφορά είναι σημαντική  όταν τα άτομα είναι  πολύ διψασμένα, με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι η δίψα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την τρέχουσα δραστηριότητα , μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης.
 

«Είναι πιθανό οι οργανικές λειτουργίες (που σχετίζονται με τη λήψη ή μη νερού) να επηρεάζουν την απόδοση σε διαφορετικές εργασίες , με διαφορετικούς τρόπους» , αναφέρει σε άρθρο της στην επιθεώρηση "LiveScience"  η επικεφαλής της έρευνας , Κάρολιν Εντμοντς , καθηγήτρια της σχολής Ψυχολογίας  στο Πανεπιστήμιο του East London  .

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη στα παιδιά , αναφέρει το  έγκυρο περιοδικό.   

 
πηγή: protothema.gr  Μίνα Αγγελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα