Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Καρκίνος του προστάτη.


Ένα σημάδι που σε προειδοποιεί.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό μπορεί να αποτελούν ένδειξη για την εκδήλωση καρκίνου του προστάτη στο μέλλον, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές. 

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόι των ΗΠΑ και αφορούσε σε 550 άνδρες υπέδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη. 

Οι άνδρες που παρουσίαζαν τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D είχαν τρεις έως πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν όγκο στον προστάτη, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Clinical Cancer Research. 

 
Η βασική «πηγή» βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη για να συνθέσει το σώμα μας τη βιταμίνη. 

«Η έλλειψη της βιταμίνης παίζει καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας και πιθανόν να επηρεάζει το σχηματισμό και την εξάπλωση διαφόρων μορφών καρκίνου», εξηγεί ο Δρ Άνταμ Μέρφι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. 

«Έτσι, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα της βιταμίνης στον οργανισμό μας και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης.»

 

Πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα