Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Προστατευτείτε από τον ήλιο έξυπνα


Παρά το γεγονός
ότι όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες
της ηλιακής ακτινοβολίας για
το δέρμα μας, συχνά αγνοούμε κάποιους απλούς κανόνες προστασίας και που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να χαρούμε άφοβα τον ήλιο. 

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί αντηλιακό;
Με μια λέξη:

ΟΛΟΙ.
Κάθε χρόνο εκδηλώνονται εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου του δέρματος σε όλο τον κόσμο.
Όσοι είναι μελαχρινοί και έχουν σκούρο δέρμα θεωρούν – λανθασμένα – ότι δεν κινδυνεύουν από τον καρκίνο του δέρματος εφόσον δεν είναι εύκολο να πάθουν ηλιακό έγκαυμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία ενάντια στη βλαβερή αντηλιακή ακτινοβολία.

Κάνουν μεγάλο λάθος!

Παρά το γεγονός ότι όντως τα ανοιχτόχρωμα δέρματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αυτό δε σημαίνει ότι τα πιο σκούρα δεν κινδυνεύουν.

Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος, η ελάχιστη προστασία που πρέπει να παρέχει ένα αντηλιακό σήμερα πρέπει να είναι SPF 15.

Ποια είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού;

Αντηλιακό πρέπει να βάζουμε πάντα σε κάθε εκτεθειμένο σημείο του σώματός μας ακόμα και αν δε έχουμε σκοπό να κάνουμε ηλιοθεραπεία.

Αν και οι ακτίνες UVB δε διαπερνούν το γυαλί, δε συμβαίνει το ίδιο και με τις UVA με αποτέλεσμα το δέρμα μας να εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο.
Τις ημέρες που βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο, βάζετε αντηλιακό στα σημεία που δεν καλύπτονται από τα ρούχα (πρόσωπο και άνω και κάτω άκρα).

Το αντηλιακό μπορεί να μπει κάτω από το make-up ή να χρησιμοποιήσετε κοσμετικά προϊόντα με αντηλιακή προστασία. 

Πόσο αντηλιακό πρέπει να βάζουμε;

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται 15-30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και να καλύπτονται όλες οι εκτεθειμένες περιοχές.

Πρέπει να καλύπτεται σωστά η κάθε περιοχή δημιουργώντας ένα στρώμα προστασίας από τον ήλιο (συνήθως βάζουμε μόνο 25-50% την ποσότητας που πρέπει).

Το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες ή μετά από κολύμπι στη θάλασσα ή έντονο ιδρώτα.
Ακόμα και τα αδιάβροχα αντηλιακά χάνουν τη δραστικότητά του μετά από περίπου 40 λεπτά μέσα στο νερό.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω το ηλιακό έγκαυμα;

Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι επώδυνο και επικίνδυνο.

Να γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο δεν εμφανίζονται άμεσα.
Μπορεί να περάσουν μέχρι και 24 ώρες για να φανεί όλη η έκταση της ζημιάς στο δέρμα σας.
Υπάρχουν πολλά είδη ηλιακού εγκαύματος.

Τα πιο συνηθισμένα είναι αυτά του 1ου και του 2ου βαθμού.
Τα εγκαύματα 1ου βαθμού προκαλούν κοκκινίλες και επουλώνονται, συχνά και με τη βοήθεια ενός peeling, σε μερικές ημέρες.

Μπορεί να προκαλέσουν πόνο και αντιμετωπίζονται με κρύα ντους και ενυδατικές κρέμες που θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας.
Τα εγκαύματα 2ου βαθμού καταλήγουν στο σχηματισμό «φουσκάλας» στο σημείο που κάηκε και μπορεί να χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα αν η ζημιά είναι εκτεταμένη.

Μην σπάτε ποτέ τις φουσκάλες αυτές αφού αποτελούν τον μηχανισμό προστασίας του οργανισμού για την επούλωσή του.

Αν τις σπάσετε θα καθυστερήσετε την επούλωση και θα αυξήσετε πολύ την πιθανότητα μόλυνσης της περιοχής.

Πρέπει να καταφύγετε σε ιατρική συμβουλή για να σας συστήσει ο δερματολόγος σας τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής.
Όταν το κάψιμο είναι σοβαρό και συνοδεύεται από πονοκέφαλο, πυρετό ή ναυτία, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια.
Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να προστατεύετε πολύ καλά το δέρμα σας από τον ήλιο κατά την περίοδο επούλωσης του εγκαύματος, ανεξάρτητα από το βαθμό ή τη σοβαρότητά του.

 

Πηγή: metrogreece.gr

 

 

Το σχόλιο μας:

Μοιάζουν απλοϊκά, γνωστά και τετριμμένα ίσως, αλλά είναι τόσο σημαντικά που πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να τα τονίσω περισσότερο.

Ο πρόωρος γηρασμός του δέρματος ( Θυμίζω την αναφορά του σε ειδική δημοσίευση στο Blog μας ) είναι το λιγότερο που μπορεί να υποστούμε αν εκτεθούμε στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία.

Προστατεύουμε το δέρμα μας όχι μόνο με τα αντηλιακά εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά με το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano συστηματικά.

Με το GanodermaLucidum ή Reishi Gano θα πετύχουμε την σωστή αιμάτωση του υποδόριου ιστού ( Υπόδερμα ) όπου θα διατηρεί την σωστή ανάπλαση των κυττάρων του, θα ενισχύει τις άμυνες του και όλες τις λειτουργιές του και βασικά θα διατηρεί την απαραίτητη υγρασία που απαιτείται.

Το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο με την λήψη  Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano φαίνεται και από την κρέμα ημέρας που υπάρχει από την DXN Pharmaceutical που εκτός αυτού επί πρόσθετα έχει και δείκτη προστασίας UV.

Ganozhi E UV Defense Day cream

Απαραίτητη κρέμα ημέρας για κάθε Ελληνίδα κατά την γνώμη μου, μιας και η πατρίδα μας χαρακτηρίζεται από την ηλιοφάνεια της.

 Το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano δια του στόματος μπορούμε καθημερινά να το λαμβάνουμε πέρα από τον πρακτικό τρόπο του καφέ και σε κάψουλες σε ώριμο βότανο των 90 ημερών Reishi Gano RG και σε μικκύλιο του Ganoderma Lucidum, Canocelium GL .

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα