Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Βρετανία: Χημική ουσία σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης πυροδοτεί αλλεργίες

Πρόκειται για το ισχυρό βιοκτόνο με τα αρχικά "MΙ", το οποίο βάζει φρένο στην ανάπτυξη βακτηρίων, σύμφωνα με την "Telegraph"

Για επιδημία αλλεργιών προειδοποιούν οι γιατροί ενοχοποιώντας ένα συντηρητικό το οποίο εμπεριέχεται σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως σαμπουάν, κρέμες σώματος αλλά και καλλυντικές κρέμες ακόμα και πάνες μωρών .

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Telegraph", πρόκειται για το ισχυρό βιοκτόνο με τα αρχικά "MΙ", το οποίο βάζει φρένο στην ανάπτυξη βακτηρίων και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, χρησιμοποιείται ευρέως από μεγάλες εταιρείες στα προϊόντα του.

Οι λοσιόν σώματος της Nivea, για παράδειγμα, έχουν αυτή την ουσία όπως και οι ανδρικές κρέμες προσώπου της Boots.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η υπερέκθεση στην χημική ουσία "MI" ή αλλιώς "methylisothiazolinone" (στα ελληνικά μεθυλισοθειαζόλη) καθιστά ευεπίφορο τον ανθρώπινο οργανισμό σε αλλεργίες εξ επαφής εξηγώντας τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των πολιτών που διαμαρτύρονται για δερματικά εξανθήματα και ερεθισμούς. 

Ανέκαθαν οι καταναλωτές  ήταν εκτεθειμένοι στο συντηρητικό "MI", τώρα όμως η έκθεσή τους γίνεται σε μεγαλύτερες δόσεις, σχολιάζουν οι ειδικοί.
Το συντηρητικό αυτό, που εμπεριέχεται και σε μπογιές, θεωρείται μη τοξικό και ασφαλές για τον οργανισμό .

Οι γιατροί όμως εκφράζουν φόβους για το γεγονός ότι, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει το πράσινο φως για να χρησιμοποιείται ακόμα και μόνο του ενώ παλαιότερα αναμειγνυόταν με άλλα χημικά, κατά συνέπεια χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερες δόσεις.

Ο καθηγητής Τζον ΜακΦάντεν από το Ινστιτούτο Δερμαντολογίας του Λονδίνο "St John" επισημαίνει ότι θα παρουσιάσει τα πορίσματα της έρευνάς του στο βρετανικό Συνέδριο Δερματολογίας που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στο Λίβερπουλ προκειμένου να ενημερώσει την ιατρική κοινότητα για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την υπερέκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στη χημική αυτή ουσία.
 
 Πηγή: protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα