Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πως θα λάβετε υαλουρονικό οξύ με φυσικούς τρόπους.

 
Το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό συστατικό του δέρματος και παράγεται από τους ινοβλάστες είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό, το όνομα του οποίου προέρχεται από την ελληνική λέξη ´ύαλος´ που σημαίνει γυαλί  και «ουρονικό οξύ» επειδή απομονώθηκε πρώτα στο υαλοειδές υγρό του οφθαλμού.

Για το boro.gr γράφει η κα Έλενα Χρονοπούλου, Φαρμακοποιός:

Μπορούμε να πούμε ότι ένα μόλις γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να κατακρατήσει μέχρι και έξι λίτρα νερού , είναι εύκολο λοιπόν να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό συστατικό είναι ,για την διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και κατ´ επέκταση για την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Όταν μιλάμε λοιπόν για ενυδάτωση του δέρματος πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψιν μας όχι μόνο την χρήση καλλυντικών αλλά και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού.

Είναι όμως αρκετό αυτό για την διατήρηση της νεότητας του δέρματος ;


Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής Υαλουρονικου οξέως μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας δεδομένου ότι το υαλουρονικο οξύ βοηθά στον σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου, που είναι ένας σημαντικός συνδετικός ιστός.

Το υαλουρονικό οξύ αυξάνει την αντοχή του δέρματος από εξωτερικούς παράγοντες και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος , επίσης  θεραπεύει γρήγορα τις πληγές.
Αυτή η ικανότητα όμως μειώνεται με την ηλικία.
Το υαλουρονικό οξύ επίσης προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Όσο λαμβάνετε υαλουρονικο οξύ τόσο διεγείρεται η διαδικασία παραγωγής επιπλέον υαλουρονικου οξέος απο τους ινοβλάστες του οργανισμού. Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να διατηρήσει υγιές όχι μόνο το δέρμα αλλα ταυτόχρονα  τα μάτια και τις αρθρώσεις .

Με το να διεισδύσει στα εσωτερικά στρώματα της επιδερμίδας μειώνει τις ρυτίδες και βελτιώνεται σημαντικά η ελαστικότητα και η αντοχή του δέρματος .


Μπορεί να λειτουργήσει συνεργατικά με αλλά συμπληρώματα όπως η βιταμίνη C αλλά και με το κολλαγόνο.



Κάποιος μπορεί να το καταναλώσει είτε σαν προστασία κατά της γήρανσης αλλά επίσης ταυτόχρονα με θεραπείες προσώπου όπως κάποια peeling ή θεραπείες ακμής, λειτουργώντας ως  επουλωτικός παράγοντας.

 

 

Πηγή:boro,gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα