Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα 8 ακίνδυνα φυτικά χάπια της νεότητας!

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά και όλοι θέλουμε να την διατηρήσουμε για πάντα.

Και μπορεί να μην έχει επινοηθεί ακόμα το φάρμακο που θα μας χαρίσει αιώνια νεότητα, ωστόσο στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα βοηθήματα που υπόσχονται να επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης του οργανισμού.

Βέβαια πριν αποφασίσετε τι θα χρησιμοποιήσετε καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας  ο οποίος ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα σας συστήσει το κατάλληλο συμπλήρωμα και θα προσδιορίσει την ακριβή δοσολογία και να αποφύγετε πιθανές παρενέργειες.

Κορεάτικο τζίνσενγκ
Τα εκχυλίσματα του τζίνσενγκ είναι φυτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμόζεται στις εκάστοτε νέες καταστάσεις, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, η γήρανση. 
Τα εκχυλίσματα τζίνσενγκ προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό.
Ταυτόχρονα συγκρατούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, οι δραστικές ουσίες του κορεάτικου τζίνσενγκ όχι μόνο αυξάνουν τις επιδόσεις μας γενικότερα, αλλά δρουν και διεγερτικά, αυξάνοντας τη λίμπιντο.


Ginkgo biloba
Τα φύλλα του δέντρου ginkgo, που ευδοκιμεί στην Ασία περιέχουν πολλές δευτερογενείς φυτικές ουσίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τον οργανισμό.
Οι ουσίες αυτές θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές όταν παρουσιάζονται προβλήματα συγκέντρωσης και μειωμένης μνήμης.
Οι δραστικές ουσίες του ginkgo biloba διευρύνουν τα αγγεία και βελτιώνουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου. 
Έτσι εξηγείται και η δράση του ginkgo ως διεγερτικού μνήμης.
Επιπλέον τα φύλλα ενισχύουν την αποτελεσμα των ενδογενών ουσιών του οργανισμού που συγκροτούν ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται οι άμυνές μας.
 Σύμφωνα πάλι με έρευνα επιστημόνων από το Βερολίνο οι δραστικές ουσίες του ασιατικού δέντρου εμποδίζουν έμμεσα το σχηματισμό αρτηριοσκλήρωσης και μειώνουν έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος.


Ασβέστιο και βιταμίνη D
Το ασβέστιο είναι πολύτιμο για τη σύνθεση και τη σταθερότητα των οστών.
Η βιταμίνη D, πάλι, βελτιώνει την πρόσληψη ασβεστίου από το έντερο και προλαμβάνει  οστεοπόρωση στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες -π.χ. συνεχείς δίαιτες,  το ασβέστιο βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, αρκεί βεβαίως να συνδυάζεται πάντα με πολλή κίνηση.
Επίσης με τη λήψη επιπλέον ασβεστίου παρατηρείται μείωση  στην εμφάνιση πολυπόδων του εντέρου.

 Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι μεταξύ άλλων τα γαλακτοκομικά, τα σκουρόχρωμα λαχανικά, τα καρύδια, το σουσάμι, τα φασόλια, τα λιπαρά ψάρια.
Όσο για τη βιταμίνη D, βρίσκεται στο βούτυρο, τα γαλακτοκομικά, το ελαιόλαδο, τα ιχθυέλαια, τον κρόκο των αβγών και γενικά στις λιπαρές τροφές.


Συνένζυμο Q-10
Πρόκειται για μία θρεπτική ουσία που παράγεται από το ίδιο το σώμα και που η λειτουργία της μοιάζει με εκείνη των βιταμινών.
Παίζει καίριο ρόλο στην παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα και τα προστατεύει από τη βλαπτική επίδραση των Ελεύθερων ριζών.
Επιπλέον το Q-10 θεωρείται ότι δυναμώνει  την καρδιά και ρίχνει την αρτηριακή πίεση.  Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι η φυσική παραγωγή του συνένζυμου Q-10 από τον οργανισμό μειώνεται σε περίπτωση θεραπείας με στατίνες για τη μείωση της χοληστερίνης. Έτσι, σε περιπτώσεις που ακολουθείτε τέτοια θεραπεία, ενδείκνυται η λήψη συμπληρώματος Q-10 για την προστασία της καρδιάς και την πρόληψη καρδιοπαθειών.

Το συνένζυμο G-10 βρίσκεται σε πολλές φυτικές και ζωικές τροφές , όπως αμύγδαλα, ελαιόλαδο, καρύδια, κοτόπουλο, κουνουπίδι, λάχανο, μοσχάρι, μπρόκολο, σαρδέλες, σκουμπρί,  σπανάκι, φιστίκια και χοιρινό .


Σελήνιο
Το σελήνιο εμποδίζει τη δημιουργία και την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών στον οργανισμό. Αποτελεί βασικό συστατικό ενός ενζύμου που προστατεύει τα λίπη στις κυτταρικές μεμβράνες.  
Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σελήνιο χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι τα δημητριακά, το κρέας, τα θαλασσινά και τα φιστίκια Βραζιλίας.


Ιχθυέλαιο
Το ιχθυέλαιο, που κυκλοφορεί σε μορφή συμπληρώματος, περιέχει τα πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 (μπακαλιάρος, σολομός, σαρδέλες κ.λπ.).
Το σώμα μάλιστα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του αυτά τα λιπαρά οξέα, γι αυτό και η πρόσληψή τους είναι ιδιαίτερα απαραίτητη.
Ρίχνουν τα τριγλυκερίδια και αυξάνουν τις τιμές της καλής χοληστερίνης HDL. Έτσι μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιοπαθειών, που αυξάνεται με την ηλικία.

Πλούσια πηγή ιχθυέλαιου είναι τα λιπαρά ψάρια.
Βάλτε τα λοιπόν στο διαιτολόγιό σας, φροντίζοντας να καταναλώνετε 700 γραμμάρια λιπαρά ψάρια την εβδομάδα.


Πολυφαινόλες
Οι πολυφαινόλες είναι οι δευτερογενείς φυτικές ουσίες που δίνουν το χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά.
Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεωρείται ότι μειώνουν την εναπόθεση λίπους στα αγγεία, προλαμβάνοντας έτσι την αρτηριοσκλήρωση.
Επιπλέον θεωρείται ότι έχουν αντικαρκινική δράση.

Λαχανικά, φρούτα (ειδικά εσπεριδοειδή, βατόμουρα, κεράσια, φράουλες και σταφύλια), ελαιόλαδο, κρασί, τσάι, ξηροί καρποί, κακάο, πικρή σοκολάτα.

πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα